Чому сучасні смартфони “деградували”. Що раніше було краще

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільний ринок не стоїть на місці і розвивається семимильними кроками, кожен виробник конкурує між собою, сподіваючись наблизитися до покупця, хтось ставить потужні процесори, хтось по 10 камер, хтось ставить камеру на 200 Мпікс тощо.

Але є й моменти, які на мій погляд не принесли нічого корисного для рядового користувача, навпаки, робота лише стала набагато менш зручною. Багато в чому це заслуга компанії Apple. Саме про такі моменти, в яких на мій суб’єктивний погляд смартфони “деградували” я вам зараз і розповім. 

Акумулятор, що знімається

Раніше абсолютно в будь-якому смартфоні можна було без проблем зняти акумулятор, а ось зараз смартфони зі знімним акумулятором “вдень з вогнем не знайдеш”. На мій погляд знімний акумулятор набагато зручніше. Коли телефон закладав проблему часто вирішувалася досить легко, вийняв акумулятор, потім вставив назад і все працює. Коли телефон намок, його можна було швидко вийняти і просушити і так само при поломках заміна акумулятора відбувалася в рази швидше та дешевше.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробники запевняють, що незнімні акумулятори дозволили їм збільшити їхню ємність, проте, щось мені підказує, що незнімні акумулятори їм просто вигідніше з фінансової точки зору, оскільки тепер у людини ламається смартфон, він з більшою ймовірністю йде відразу купувати новий і не намагається. самостійно вирішити проблему.

Прибрали роз’єм 3,5 мм

За це ми можемо дякувати компанії Apple адже саме вони вирішили першими прибрати цей роз’єм, а їхній приклад вже за традицією наслідували всі виробники.

Так, зараз переважно всіх bluetooth навушники, однак, вони мають властивість розряджатися, а я особисто в тривалих поїздках без навушників просто не можу. Можна користуватися перехідником, але це знову ж таки незручно. Я не думаю, що була інша причина прибрати цей роз’єм крім, як бажання продати більше bluetooth навушників.

Дизайн

Важко пред’являти, якісь претензії до виробників щодо дизайну. Просто раніше всі виробники мали нехай і не повністю унікальний дизайн, але хоч якісь нотки чогось особливого. У HTC їх динаміки, у Sony їх гострі кути, у Samsung їх вигнутий дисплей та горизонтальна камера.

А зараз абсолютно все, як один, iPhone тільки має який-небудь свій дизайн, а ось всі інші, на жаль, штампують одне і теж.

Лоток для SIM карт

За це нововведення ми теж можемо сказати спасибі компанії Apple, тому що лоток для SIM карток ввели саме вони під приводом, що це набагато зручніше і естетичніше. Може це й справді естетичніше, але ЦЕ НЕЗРУЧНО ВІД СЛОВА ЗОВСІМ.

Пам’ятаю мені терміново SIM карту потрібно було змінити так я по всьому будинку бігав шукав цю скріпку, в результаті не знайшов, довелося шукати голку. Уявляю, якби був поза домом, то як взагалі бути в такій ситуації? Особисто мені, як людині, що часто змінює SIM карти, це вкрай незручно, а носити скріпку на шиї на мотузку я не маю наміру. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.