Статті

Від Xiaomi почали масово відвертатися фанати. В чому причина

Share
Час читання: 2 хв.

Китайська компанія Xiaomi вже далеко не перший рік тримається на верхівці найкращих мобільних виробників, адже вона наполегливо заробляла загальне кохання і визнання фанатів. Однак зараз картина стрімко змінюється, якщо не в світовому масштабі, то в нашій країні точно.

Смартфони цієї компанії я торкаюся, напевно, у кожній третій статті, а то й частіше. І під кожною статтею все більше і більше людей, які або не люблять Xiaomi, або з тих чи інших причин перестали любити.

Незважаючи на те, що у компанії, як і раніше, армія фанатів значно вища, багато хто відвертається у бік інших виробників. Я поспілкувався з багатьма коментаторами, іншими блогерами і постарався з’ясувати, в чому ж криється причина, приємного читання).

1. Значно піднялися ціни

Буквально кілька років тому, якщо мова заходила про Xiaomi, це означало “Крутий смартфони за маленькі гроші”. Зараз політика компанії трохи змінила вектор і ціни стали значно вищими. Останній флагман компанії, як ви можете бачити на скрині вище, в магазині Алло коштує 34 999 грн., це акційна ціна. Особисто я скільки б не заробляв ніколи б не купив собі смартфони за такою ціною.

Бюджетні моделі теж стали не такими вже й бюджетними. Умовно Xiaomi Redmi Note 11 Pro+, який за фактом відноситься до бюджетної лінійки в ціні зростав майже до 15 000 грн, що, на мій погляд, зовсім не бюджетно. І багатьох інших моделей це також стосується.

2. З’явилися нові конкуренти та оптимізувалися старі

Впевнений, якщо у будь-якого обивателя ще років 5 тому запитати “Хто головний конкурент Xiaomi?” 80% дадуть відповідь Huawei і десь 20% Samsung. Зараз у зв’язку з підвищенням цін відкрилися і нові конкуренти + на ринку з’явилися нові гравці.

Зараз конкурентами залишилися ті ж Huawei і Samsung корейський виробник до речі навпаки на мій погляд став пропонувати більш круті характеристики за менші гроші, ніж раніше. Так само з’явись Infinix, Tecno, Realme, OnePlus, Vivo та Oppo. Так, останні два були давно, але зараз вони набагато краще освоїлися на нашому ринку і знизили ціни.

3. Баги в останніх MIUI

Xiaomi намагається часто оновлювати свої пристрої, але оновлюють вони ще максимально сиру версію MIUI, потім вони допилюють всі косяки вже виходячи зі скарг користувачів.

Зрештою, як тільки вони виправлять всі недоліки, у них вже готова нова версія MIUI, вони її випускають і все знову йде по колу. Я не кажу, що багів дуже багато, або що вони дуже сильні, але вони неприємні.

Нещодавно я просто вранці беру смартфон, а у мене значок Wi-Fi відлетів на значок заряду батареї і мені просто не видно скільки відсотків зарядки у мене залишилося. Зрештою допомогло лише перезавантаження. А у вас були якісь баги на вашому Xiaomi? 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Не брав би ніколи ніякий хлаомі, користуєшся китайським форком андроїда, це просто гроші на вітер, найгірший андроїд експіріенс

  • Придбав півтора роки тому назад Xiaomi 11 за 25000 гривень і, честно говорячи, він мене розчарував. Незважаючи на свої характеристики, прошивка сира, а ігри і додатки не завжди коректно працюють. На початку неймовірно грівся, а потім цю проблему пофіксили, можливо навіть понизили частоти. До нього був Nokia 8 і це був дуже класний апарат на чистому Android без цих всіляких гівно-інтерфейсів, але акумулятор в ньому вже сдох, та і потужності не вистачало. Тому ризикнув, за порадою друга, і взяв Xiaomi. В будь-якому випадку, я би ніколи і нізащо не взял Гнусмас або Айфон. Що вибрати не знав, а Xiaomi викликав довіру. Краще вже Sony брати було, з ними в мене ніколи не виникало проблем.

  • В мене був Redmi note 5 pro, на MiUI він лагав, мав деякі глюки іноді. Надоїдало що інтерфейс не плавний, гортаєш інстаграм а він це робить ривками. І коли я поставив AOSP проштвку Lineage OS, всі проблеми пропали, батаєя тримала так сильно що навіть мій теперішній апарат в якому на 1000 міліампер біше батарея живе менше без підзарядки. 7 годин ютубу було на одному заряді на MiUI, а на Lineage OS 10-11, рекорд , 13 годин ютубу, без підзарядки.
    А поавність інтерфейсу була на кастом прошивці була ідеальною. MiUI це багована і важка прошивка, ще добавимо те що в інтерфейсі реклама та треба мати додатковий акаунт Mi, то не вигідно купувати. Також він в мене розбився від падіння. Краще купуйте провірені бренди, Pixel, Moto, Nokia, Samsung, OnePlus, Meizu робили хороші смартфони, але чомусь не придилисьна ринку, можете навіть попробувати японський Sharp, також LG робили гарні смартфони але в них були проблеми з підтримкою, яка швидко закінчувалась і їх вже не випускають.

  • Вперше спробував Xiaomi з телефоном Xiaomi Redmi Note 5, залишився задоволений, телефон прослужив доволі довго а ціна була геть низькою , через старість смартфону вирішив оновитись і придбав Xiaomi Redmi Note 9 Pro, теж на початках був класний телефон за малі гроші, але приблизно неділю тому телефон просто виключився, на екрані загорівся логотип MIUI, і все, он досі в такому стані лежить, дуже баговний телефон, на данний момент взяв собі Xiaomi Redmi Note 11 5G, поки що задоволений, хоча ціна трішки кусає, раніше був більш задоволений компанією Xiaomi, після цього смартфону, якщо ціни будуть такі ж, а якість не зміниться - буду шукати інший телефон, Xiaomi реально став гіршим ніж був

  • Я Андроїд розробник, маю телефон Xiaomi Redmi note 8 pro. Перед цим був Xiaomi Redmi note 7. Не знаю як нові моделі, але стосовно цих маю тільки позитивний досвід.

  • Мій досвід користування Redmi 4x можна вважати проривним. До цього я в страшному сні не міг уявити що свідомо, без примусу куплю собі щось китайське. Його мені продав товариш. Багато років я радів цьому придбанню. Нині маю Гугл Піксель 3 з феноменальною камерою.

  • У мене note 9 pro. Уся сім'я має досвід користування xiaomi. У дітей зараз note 10 pro, дружина перейшла на моторолу, багів багато, мій 9 про ніяк не отримає оновлення міюай, хоча оновилися вже навіть старіші моделі. Якби не другий простір, який мені потрібен через роботу, то вже зараз змінив би телефон на апарат від іншого виробника, тим більше, що дійсно стало дорого

  • Прочитав тупі нюні в коментах, тупі тому що їх тупі як і автор статті писали і напевно на замовлення! Ціни рівняються долар, поставка пряма або через евротранзит, страховка грузу за війною і тому подібне. Я в своїх телефонах Сяомі і ще в двух від суббрендів вимкнув весь не потреб від реклами до збору інформації і все нормально (круто) працює і батареї тримають круто. У кривих руках міуі робить апарат на тупе залізо! Краще просто експлуатуйте і все, якщо щось и оаг то ви і не помітите, дивиться у ютубі там все про міуі є!!! Деталі штампують роботи, більшість деталей в ручну не зробиш, тому є сервісні центри у всіх виробників по світу. Днями дивлюсь тіток і там те саме що і тут тільки зі погляду якогось ремонтника, йому прислали якийсь сяомі 5ж с іншою коробкою і телефону місяць як з магазину. А чому не в сервіс, а чому в іншій коробці, чи взагалі то хоть якийсь сяомі? Ну, клоун з мікроскопом! Заходу на інших площадки там теж саме: мото фігня, аіфон фігня, нокіа фігня, і тому подібне. Висновок: все фігня коли емоції беруть верх над реальними потребами та реальними фінансовими можливостями!!!

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Samsung Galaxy S25 Ultra на чіпі Snapdragon 8 Gen 4 обійшов Apple A18 Pro

    Інсайдер під ніком @tarunvats33 знайшов у базі Geekbench результати тестування Samsung Galaxy S25 Ultra на…

    25.09.2024

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024