Від Xiaomi почали масово відвертатися фанати. В чому причина

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Китайська компанія Xiaomi вже далеко не перший рік тримається на верхівці найкращих мобільних виробників, адже вона наполегливо заробляла загальне кохання і визнання фанатів. Однак зараз картина стрімко змінюється, якщо не в світовому масштабі, то в нашій країні точно.

Реклама

Смартфони цієї компанії я торкаюся, напевно, у кожній третій статті, а то й частіше. І під кожною статтею все більше і більше людей, які або не люблять Xiaomi, або з тих чи інших причин перестали любити.

Незважаючи на те, що у компанії, як і раніше, армія фанатів значно вища, багато хто відвертається у бік інших виробників. Я поспілкувався з багатьма коментаторами, іншими блогерами і постарався з’ясувати, в чому ж криється причина, приємного читання).

1. Значно піднялися ціни

Буквально кілька років тому, якщо мова заходила про Xiaomi, це означало “Крутий смартфони за маленькі гроші”. Зараз політика компанії трохи змінила вектор і ціни стали значно вищими. Останній флагман компанії, як ви можете бачити на скрині вище, в магазині Алло коштує 34 999 грн., це акційна ціна. Особисто я скільки б не заробляв ніколи б не купив собі смартфони за такою ціною.

Бюджетні моделі теж стали не такими вже й бюджетними. Умовно Xiaomi Redmi Note 11 Pro+, який за фактом відноситься до бюджетної лінійки в ціні зростав майже до 15 000 грн, що, на мій погляд, зовсім не бюджетно. І багатьох інших моделей це також стосується.

2. З’явилися нові конкуренти та оптимізувалися старі

Впевнений, якщо у будь-якого обивателя ще років 5 тому запитати “Хто головний конкурент Xiaomi?” 80% дадуть відповідь Huawei і десь 20% Samsung. Зараз у зв’язку з підвищенням цін відкрилися і нові конкуренти + на ринку з’явилися нові гравці.

Зараз конкурентами залишилися ті ж Huawei і Samsung корейський виробник до речі навпаки на мій погляд став пропонувати більш круті характеристики за менші гроші, ніж раніше. Так само з’явись Infinix, Tecno, Realme, OnePlus, Vivo та Oppo. Так, останні два були давно, але зараз вони набагато краще освоїлися на нашому ринку і знизили ціни.

3. Баги в останніх MIUI

Xiaomi намагається часто оновлювати свої пристрої, але оновлюють вони ще максимально сиру версію MIUI, потім вони допилюють всі косяки вже виходячи зі скарг користувачів.

Зрештою, як тільки вони виправлять всі недоліки, у них вже готова нова версія MIUI, вони її випускають і все знову йде по колу. Я не кажу, що багів дуже багато, або що вони дуже сильні, але вони неприємні.

Нещодавно я просто вранці беру смартфон, а у мене значок Wi-Fi відлетів на значок заряду батареї і мені просто не видно скільки відсотків зарядки у мене залишилося. Зрештою допомогло лише перезавантаження. А у вас були якісь баги на вашому Xiaomi? 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ