Статті

Названо 7 популярних способів обману під час продажу смартфонів

Share
Час читання: 2 хв.

Сьогодні на ринку є величезна кількість смартфонів різних видів та цінових категорій. На жаль, як і в будь-якій іншій галузі є шахраї, які бажають заробити на недосвідчених покупцях.

Фахівці виділили сім найпопулярніших способів обману клієнтів продавцями при покупці мобільних телефонів.

Як шахраї дурять покупців смартфонів?

Продавці в магазинах мобільних телефонів сьогодні часто обманюють своїх клієнтів. Вони роблять це так спокійно і вміло, що жодна людина ніколи не здогадається, що її обдурили.
1. Неправильна націнка товару є найчастішим способом обману покупця. У системі на телефони вартість коштує нижче, ніж на ціннику. У такому разі продавці побивають додатковий товар до гаджета, наприклад, симкарту або чохол, клієнт оплачує, а проплачений аксесуар залишається, і повторно продається іншому клієнту, а гроші йдуть в кишеню продавця.
2. Продаж неоригінальної продукції з ринку під виглядом оригіналу. Сьогодні дуже часто продавці купують у недорогих магазинах зарядки та чохли дешевше, а продають покупцям за ціною, яка стоїть на якісну оригінальну продукцію.
3. Співробітники іноді можуть брати смартфони в оренду на складі магазину і користуватися ними певний час. Після цього гаджет скидають до заводських налаштувань та знову відправляють на склад під виглядом нових. Таким чином клієнт отримує телефон за високою ціною.
4. Обмани часто полягають у пропозиції додаткових послуг , які можуть і не знадобитися клієнту. Наприклад, працівники магазину пропонують встановити та налаштувати програму за додаткову плату. Покупець не знає чи складний процес і погоджується, проте після виявляється, що розширення можна поставити в один клік.
5. Продаж смартфонів за передоплатою може бути шахрайством, але тепер вже в інтернеті. Наприклад, діє знижка на гаджет під час внесення передоплати. Клієнт оформляє замовлення та відправляє гроші, йому кажуть набрати та дізнатися про товар через тиждень. Після проходження даного періоду виявляється, що замовлень дуже багато і вони не встигають надіслати. Якщо клієнт починає процедуру повернення, то гроші надсилають через 1-2 місяці, і при цьому забирають певну комісію за переказ.
6. В інтернеті дуже часто продають макети замість смартфонів за високою вартістю. Зовні вони не відрізняються від оригіналу, проте всередині замість повноцінної системи може лежати дрібниця, різні непрацюючі деталі і т.д.
7. Продаж свідомо бракованої продукції також не рідкість. При отриманні партії всі пристрої переглядають, після чого, насамперед, продають ті телефони, які мають брак.

Якщо знати про такі способи шахрайства, то при належній уважності в процесі покупки можна отримати якісний смартфон і зберегти свої кошти.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

View Comments

  • Доброго дня, купила в Ельдорадо дорогий смартфон, через 3 тижні почались проблеми, але з сервісу зняли нібито за порушення правил експлуатації. Як виявилось, телефон був активований ще 10 місяців назад до купівлі, та й взагалі Демо-версія, по ціні нового
    Шукаю справедливості, адде наразі Держспоживспілка не має права на перевірки, і торгові мкрежі цим користуються. Купила півроку тому, телефое наразі не працює. Що порадите?

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Керівник OpenAI: штучний інтелект покращить життя кожного

    Генеральний директор OpenAI, компанії, що відома створенням чат-бота ChatGPT, Сем Альтман поділився своїм баченням майбутнього…

    24.09.2024

    Nothing Ear (Open) офіційно дебютували: стильний дизайн і до 30 годин автономності

    Компанія Nothing офіційно презентувала нові бездротові навушники Ear (open). Як видно з назви, це модель…

    24.09.2024

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024