Статті

Як не потрібно рятувати смартфон, якщо він упав у воду

Share

Для початку доведеться заспокоїтися. Неприємності трапляються. Що сталося, те сталося, нерви дорожчі. Дамо слово серйозним дядькам, а не хайпуючим авторам роликів з Тік-Тока.

Все-таки ймовірність врятувати смартфон, що впав у воду, є, але тільки робити це треба правильно. У цьому пості розглянемо основні помилки та помилкові імпульсивні дії щодо неправильного порятунку утопленого гаджета.

Найголовніше

Головне, смартфон не можна використовувати після падіння у воду. Будь-яка вода, морська особливо (через солі) – це корозія, окислення, руйнування металевих частин та електронних компонентів гаджета, а також ризик короткого замикання і остаточний вихід смартфона з ладу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міф №1 – залишити смартфон увімкненим

Отже, розглянемо першу оману – залишити смартфон увімкненим після впливу на нього води. Не можна! Ніколи!

Відключаємо девайс, адже вам не потрібен “коротиш”. Правда? Виймаємо свій смарт із H2O, прибираємо чохол і відкриваємо задню кришку (за наявності). Воду з роз’ємів зливаємо, карти пам’яті та сімку виймаємо. Кладемо постраждалого на паперову серветку та сушимо.

Скільки сушимо? 2-3 доби при природній конвекції та жодних батарей опалення. Смартфон – це не м’ясо для копчення.

Міф №2 – так допоможе нам фен

Так, думка логічна – активне сушіння феном. Але! Дуже гаряче повітря протипоказане для електронної начинки гаджета. Велике спасибі скаже вам АКБ, якщо зможе.

Корисніше продути техніку стисненим повітрям (балончик або компресор), щоб позбутися надлишків вологи. Однак варто проявити акуратність з отвором для мікрофона, ніжні мембрани не терплять грубого поводження.

Втім, деякі експерти радять поставити фен на температуру близько 40* та продути “утопленика”.

Міф №3 – сіль та рис за смаком

Здавалося б, і рис, і сіль добре вбирають вологу. Але в такому разі є ще пісок, цемент, гіпс та борошно. А як щодо памперсів чи гігієнічних прокладок?

Загалом, ви зрозуміли, що кулінарні рецепти тут не котять. І до проблем з водою, додасться необхідність очищати смартфон ще від дрібних частинок пилу або солі (а її вплив на метал ще “диво”).

Обробку спиртом залиште всі профі. Це потребує повного розбирання пристрою, а пошкодити екран за відсутності досвіду можна з ймовірністю 100%.

А ось про застосування силікагелю – не міф. Сміливо використовуйте, гірше не буде точно!

Виробникам незмінних акумуляторів та нерозбірних корпусів бажаємо окремого котла зі смолою в іншому світі. І це – не жарт.

Міф №4 – заморозка та мікрохвильова піч проти законів фізики

Так, є й такі патологічні автори і не менш патологічні передплатники, які на повному серйозі вірять, що холод та електромагнітні хвилі допоможуть позбавитися води у смартфоні.

Спеціально для таких фізиків поспішаємо відкрити істину – вода при замерзанні розширюється. А що це означає для ніжної структури смартфона? Повний пипець. А як щодо лужного середовища АКБ за низької температури?

Про мікрохвильову піч без коментарів. Після такої “сушки” користувач позбудеться не тільки смартфона, але звичного приладу для розігріву сосисок і дошки. Зате буде весело та барвисто – з іскрами та спецефектами!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024

    Android-смартфони в ціновій категорії 500 доларів зростуть у ціні

    У мережі знову з'явилася інформація про те, що Android-смартфони подорожчають. Причиною цього є перехід на…

    19.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024