Як не потрібно рятувати смартфон, якщо він упав у воду

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Для початку доведеться заспокоїтися. Неприємності трапляються. Що сталося, те сталося, нерви дорожчі. Дамо слово серйозним дядькам, а не хайпуючим авторам роликів з Тік-Тока.

Реклама

Все-таки ймовірність врятувати смартфон, що впав у воду, є, але тільки робити це треба правильно. У цьому пості розглянемо основні помилки та помилкові імпульсивні дії щодо неправильного порятунку утопленого гаджета.

Найголовніше

Головне, смартфон не можна використовувати після падіння у воду. Будь-яка вода, морська особливо (через солі) – це корозія, окислення, руйнування металевих частин та електронних компонентів гаджета, а також ризик короткого замикання і остаточний вихід смартфона з ладу.

Міф №1 – залишити смартфон увімкненим

Отже, розглянемо першу оману – залишити смартфон увімкненим після впливу на нього води. Не можна! Ніколи!

Відключаємо девайс, адже вам не потрібен “коротиш”. Правда? Виймаємо свій смарт із H2O, прибираємо чохол і відкриваємо задню кришку (за наявності). Воду з роз’ємів зливаємо, карти пам’яті та сімку виймаємо. Кладемо постраждалого на паперову серветку та сушимо.

Скільки сушимо? 2-3 доби при природній конвекції та жодних батарей опалення. Смартфон – це не м’ясо для копчення.

Міф №2 – так допоможе нам фен

Так, думка логічна – активне сушіння феном. Але! Дуже гаряче повітря протипоказане для електронної начинки гаджета. Велике спасибі скаже вам АКБ, якщо зможе.

Корисніше продути техніку стисненим повітрям (балончик або компресор), щоб позбутися надлишків вологи. Однак варто проявити акуратність з отвором для мікрофона, ніжні мембрани не терплять грубого поводження.

Втім, деякі експерти радять поставити фен на температуру близько 40* та продути “утопленика”.

Міф №3 – сіль та рис за смаком

Здавалося б, і рис, і сіль добре вбирають вологу. Але в такому разі є ще пісок, цемент, гіпс та борошно. А як щодо памперсів чи гігієнічних прокладок?

Загалом, ви зрозуміли, що кулінарні рецепти тут не котять. І до проблем з водою, додасться необхідність очищати смартфон ще від дрібних частинок пилу або солі (а її вплив на метал ще “диво”).

Обробку спиртом залиште всі профі. Це потребує повного розбирання пристрою, а пошкодити екран за відсутності досвіду можна з ймовірністю 100%.

А ось про застосування силікагелю – не міф. Сміливо використовуйте, гірше не буде точно!

Виробникам незмінних акумуляторів та нерозбірних корпусів бажаємо окремого котла зі смолою в іншому світі. І це – не жарт.

Міф №4 – заморозка та мікрохвильова піч проти законів фізики

Так, є й такі патологічні автори і не менш патологічні передплатники, які на повному серйозі вірять, що холод та електромагнітні хвилі допоможуть позбавитися води у смартфоні.

Спеціально для таких фізиків поспішаємо відкрити істину – вода при замерзанні розширюється. А що це означає для ніжної структури смартфона? Повний пипець. А як щодо лужного середовища АКБ за низької температури?

Про мікрохвильову піч без коментарів. Після такої “сушки” користувач позбудеться не тільки смартфона, але звичного приладу для розігріву сосисок і дошки. Зате буде весело та барвисто – з іскрами та спецефектами!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ