Статті

Як правильно підготуватися до покупки свого найпершого смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо ви все життя користувалися кнопковим телефоном, рішення перейти на сучасний смартфон може датися нелегко. Здебільшого людей лякає невідомість — вони банально не знають, як вибрати модель і на що варто звертати увагу. Пробуємо розібратися у цьому разом. 

Вивчіть бренд 

У 2022 році на ринку представлено дуже багато брендів, серед яких є як ті, яким варто довіряти, так і ті, чию продукцію варто оминати. Зрозуміло, що багато хто знає, наскільки хороші і надійні телефони Apple і Samsung, але у маловідомих брендів теж є чудові апарати, за які не шкода віддати гроші. 

Тож, якщо захочете купити смартфон, почитайте про те, які бренди зараз актуальні та кому варто довіряти. 

Визначтеся з вимогами 

Перш ніж намагатись вибрати модель, чітко з’ясуйте, що вам потрібно від смартфона. Комусь потрібний максимально міцний телефон, який здатний витримати експлуатацію в екстремальних умовах. Хтось шукає гаджет, здатний працювати без заряджання до 3-4 днів. Визначившись із вимогами, і вам буде простіше відфільтрувати невідповідні пристрої. 

Промоніторуйте ціни 

Не варто йти в найближчий магазин техніки та купувати смартфон там. Цілком ймовірно, що десь у вашому місті є магазин, де він коштує дешевше. А можливо, пристрій продається зі знижкою в інтернеті. Уважно вивчіть це питання, що допоможе заощадити. 

Не слухайте консультантів

Якщо ви все-таки зважилися йти в магазин, будьте пильні з консультантами. Вони всіляко нав’язуватимуть вам додаткові послуги на кшталт налаштування смартфона, наклейки скла, плівки та іншого. Відмовляйтеся від цього. Налаштування смартфона – повний обман, що продавці завантажують вам безкоштовні програми з Плей Маркета, а наклеїти скло можна самостійно, витративши 5 хвилин на вивчення інструкції. 

Дивіться огляди та читайте відгуки 

Якщо ви все-таки вибрали смартфон або доглянули кілька моделей – подивіться на нього огляди в інтернеті від блогерів або почитайте відгуки людей. Можливо, з пристроєм не все так добре, як вам могло здатися на перший погляд. Тільки врахуйте, що багатьом блогерам платять за огляди, тому вони навмисно замовчують недоліки. 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Нове відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE потрапило в мережу

    Нещодавно ми стали свідками офіційного відео розпакування Samsung Galaxy S24 FE, яке було опубліковане Еваном…

    24.09.2024

    TikTok заблокував акаунти російських ЗМІ

    TikTok видалив акаунти російських державних ЗМІ разом з усіма відео, звинувативши їх в участі в…

    24.09.2024

    iPhone з iOS 18 працює на 80 Гц, частота 120 Гц активується лише інколи

    Apple випустила оновлення iOS 18 для iPhone, яке обмежує частоту оновлення дисплея до 80 Гц…

    24.09.2024

    5 несподіваних фактів про Wi-Fi роутер, які вас здивують

    Wi-Fi роутер зараз є майже в кожному домі, і він став таким же звичним пристроєм,…

    24.09.2024

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024