Як правильно підготуватися до покупки свого найпершого смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо ви все життя користувалися кнопковим телефоном, рішення перейти на сучасний смартфон може датися нелегко. Здебільшого людей лякає невідомість — вони банально не знають, як вибрати модель і на що варто звертати увагу. Пробуємо розібратися у цьому разом. 

Реклама

Вивчіть бренд 

У 2022 році на ринку представлено дуже багато брендів, серед яких є як ті, яким варто довіряти, так і ті, чию продукцію варто оминати. Зрозуміло, що багато хто знає, наскільки хороші і надійні телефони Apple і Samsung, але у маловідомих брендів теж є чудові апарати, за які не шкода віддати гроші. 

Тож, якщо захочете купити смартфон, почитайте про те, які бренди зараз актуальні та кому варто довіряти. 

Визначтеся з вимогами 

Перш ніж намагатись вибрати модель, чітко з’ясуйте, що вам потрібно від смартфона. Комусь потрібний максимально міцний телефон, який здатний витримати експлуатацію в екстремальних умовах. Хтось шукає гаджет, здатний працювати без заряджання до 3-4 днів. Визначившись із вимогами, і вам буде простіше відфільтрувати невідповідні пристрої. 

Промоніторуйте ціни 

Не варто йти в найближчий магазин техніки та купувати смартфон там. Цілком ймовірно, що десь у вашому місті є магазин, де він коштує дешевше. А можливо, пристрій продається зі знижкою в інтернеті. Уважно вивчіть це питання, що допоможе заощадити. 

Не слухайте консультантів

Якщо ви все-таки зважилися йти в магазин, будьте пильні з консультантами. Вони всіляко нав’язуватимуть вам додаткові послуги на кшталт налаштування смартфона, наклейки скла, плівки та іншого. Відмовляйтеся від цього. Налаштування смартфона – повний обман, що продавці завантажують вам безкоштовні програми з Плей Маркета, а наклеїти скло можна самостійно, витративши 5 хвилин на вивчення інструкції. 

Дивіться огляди та читайте відгуки 

Якщо ви все-таки вибрали смартфон або доглянули кілька моделей – подивіться на нього огляди в інтернеті від блогерів або почитайте відгуки людей. Можливо, з пристроєм не все так добре, як вам могло здатися на перший погляд. Тільки врахуйте, що багатьом блогерам платять за огляди, тому вони навмисно замовчують недоліки. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ