Комп’ютер, ноутбук чи планшет – які пристрої мають у вас вдома

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятаю той час, коли я користувався відразу кількома гаджетами. Звичайний стаціонарний ПК був дуже потужним та використовуватися тільки для роботи. Ноутбук був набагато слабшим і переважно використовувався в тих ситуаціях, коли прив’язка до робочого місця була неможлива.

Як у дорозі, так і просто повалятися на дивані та робити якісь незначні завдання. Також ноутбук підключався до плазми, щоб дивитися фільми з інтернету. Зараз для інтерактивного ТБ і перегляду Youtube за пару копійок є приставка до телевізора.

На планшеті зручно було грати в ігри чи дивитися Youtube перед сном. Пам’ятаю ще той час, коли в планшетах не було Wi-Fi модуля – пристрій підключався спеціальним кабелем до Wi-Fi роутера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що змінилося сьогодні?

Судячи зі статистики відвідуваності цього блогу та мого сайту, з комп’ютера припадає 20-30% відвідувань. Причина проста – інтернет змінився під смартфони. Іноді зручно використовувати мобільний додаток, ніж відвідувати сайт з комп’ютера.

Багатьом комп’ютери вдома просто не потрібні — тільки для ігор чи роботи з документами. Решта спокійно робиться через смартфон. Продаж системних блоків впав — в офлайн магазинах на вітрині якщо є пара системних блоків із сумнівними характеристиками, то це вже добре.

Постаралися і виробники ноутбуків — якщо раніше ноутбук завжди програвав стаціонарному комп’ютеру, то зараз технології дійшли настільки, що на ноутбуці можна робити практично все. Від роботи з документами до створення високоякісної комп’ютерної графіки все залежить від потужності пристрою. Ноутбуку не потрібне повноцінне робоче місце – підійде будь-яке з рівною твердою поверхнею.

Планшети хоч і продаються, але дуже погано з кількох причин:

  • Функціонал такий самий, як і у смартфона. Різниця тільки у розмірі екрана, у планшета він більший. Хоча є смартфони з діагоналлю планшета;
  • Більшість програм заточено саме під 5-7 дюймові екрани. На великих екранах деякими програмами просто незручно користуватися;
  • Хороший планшет коштує дорожче ніж хороший смартфон. Накладно мати два однакових девайса.

Але планшет зручний роль саппорта під час проведення презентацій, інвентаризацій чи ролі допоміжного дисплея.

Які гаджети мають бути вдома?

Ноутбук або комп’ютер – якщо вам потрібно виконувати якісь завдання по роботі з дому. Особисто я вважаю, що якийсь ПК має бути вдома — іноді бувають такі завдання, які неможливо зробити навіть у браузері на смартфоні. Але все залежить знову ж таки від роботи – посидіти в інтернеті, подивитися Youtube можна і на смартфоні. Тим більше, що сучасний смартфон можна підключити до телевізора або зовнішнього монітора за допомогою перехідника або Wi-Fi мережі.

Потужний стаціонарний ПК потрібен лише тим, хто займається створенням фото- та відеоконтенту, кресленнями та іграми. Тобто повноцінно працює з дому. А подивитися фільм, посерфити в браузері — надто велика міць тут не потрібна.

Планшет — бачу лише один варіант використання такого девайсу будинку. Буде зручним, якщо багато часу проводите за смартфоном. Планшет можна використовувати в ролі домашнього смартфона, щоб не гробити батарею на основному смарті. Адже що більше циклів «заряд-розряд», то швидше втомлюється акумуляторна батарея.

Але, загалом — на смак і колір… Також варто розуміти, що якщо купувати сучасний комп’ютер, ноутбук, планшет чи смартфон, краще вибирати актуальну модель поточного року. Цифрові пристрої дуже швидко морально старіють — через рік, два починаються гальма, а 5-річний комп’ютер може вже не потягнути сучасну операційну систему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.