Наклеюючи захисне скло , ви знижуєте чутливість тачскріну (сенсорного шару). Екран гірше обробляє торкання, і ніяка дискретизація в 480 Гц, заявляється виробниками ігрових смартфонів , не здатна змінити ситуацію. Крім того, якщо ваш гаджет оснащений підекранним сканером, його чутливість теж знизиться. Палець доведеться тримати довше або прикладати його кілька разів для коректного розпізнавання.

Захисне скло в домашніх умовах

У салонах зв’язку та магазинах електроніки, де люди найчастіше купують смартфони, продавці-консультанти пропонують купити захисне скло, а також скористатися додатковою послугою щодо його встановлення. Сам аксесуар вам коштуватиме 200-300 гривень і ще мінімум 200 гривень доведеться викласти за його наклейку.

Звичайно, економна людина, яка вміє вибирати захисне скло , купить його на AliExpress і наклеїть самостійно. Але як? З високою ймовірністю захист буде встановлений з дефектами. Або поверхня виявиться нерівною, або під скло потраплять порошинки та волоски. Словом, кожна друга людина перетворить аксесуар для захисту на марну річ, яка зробить пристрій менш презентабельним.

Що робити, якщо розбився телефон

Я регулярно упускав кожен свій смартфон (приблизно раз на 3-4 місяці), але сколи з’являлися лише на LG L90 (D410) 2013 року випуску. У той же час протягом довгих років не перестаю дивуватися людям, які ходять із розбитим склом. На запитання «А чого екран у твого телефону розбитий?» вони, як правило, відповідають: «Так це захисне скло».

Тобто середньостатистичного власника смартфона не бентежить, що він дивиться відеоролики або скролює стрічку соцмереж на пристрої з величезною тріщиною посеред екрана. Людина не відчуває ніякого дискомфорту і продовжує користуватися своїм гаджетом (часто взятим у кредит), як ні в чому не бувало. І для чого тоді, питається, необхідно захисне скло , якщо власника цілком влаштовує щодня дивитися в екран з великими сколами?