Головна Статті Топ-5 причин, чому ви повинні перестати клеїти захисне скло на телефон

Топ-5 причин, чому ви повинні перестати клеїти захисне скло на телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон є найголовнішим пристроєм у житті більшості людей планети. Незалежно від того, купує людина найдешевшу модель або оформляє кредит, побачивши ціну нового realme , він з усіх сил намагається убезпечити свій гаджет від випадкових падінь. Як правило, для досягнення мети користувач намагається наклеїти захисне скло на телефон у домашніх умовах , але робить він це дарма. Пояснюю, чому вашим пристроям не потрібний додатковий аксесуар, і не варто навіть думати про те, щоб купити захисне скло .

Що таке Gorilla Glass

Як же не клеїти захисне скло на телефон? Він же розіб’ється», — кажуть ті, хто не має уявлення про те, що собою представляють сучасні смартфони. 7-10 років тому лицьова частина мобільних пристроїв справді була дуже крихкою. Матриця дисплея мала повітряний прошарок, а від пошкодження її захищав лише прозорий пластик, який до того ж легко продавлювався.

Сьогодні навіть екрани смартфонів за 5 тисяч гривень не мають повітряного прошарку, а їхня матриця дбайливо накрита загартованим склом Gorilla Glass . У дешевих моделях це «горила» 3-го покоління, що захищає пристрій під час падіння з висоти людського зростання на рівну поверхню. У більш дорогих телефонах встановлені Gorilla Glass 6 та Victus.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навіщо я все це? Та до того, що, якщо ви не переписуєтеся в месенджерах, перебуваючи в шахті або на будівельному крані, захисне скло не має жодного сенсу. Звичайно, умови падіння можуть бути іншими, якщо ви вдарите смартфон об стіну у пориві ненависті до автора. Але, може, краще просто поводитися спокійніше?

Захисна плівка на телефон

Недоліком Gorilla Glass та іншого загартованого скла, що за замовчуванням захищає ваш пристрій, є схильність до появи подряпин. Проблема спричинена щільністю покриття. Якщо вона дуже висока, то екран дряпатиметься буквально про повітря. Неприємно, правда?

Однак до 2022 року 60-70% Андроїд-смартфонів, що продаються в наших магазинах, із заводу поставляються разом із захисною плівкою , яка наклеєна на екран. Виняток становлять ультрабюджетні моделі за 4-5 тисяч, а також пристрої виробників, які декларують уявну турботу про довкілля (наприклад, Samsung).

Плівка, наклеєна на екран із заводу, захистить дисплей від подряпин , а загартоване скло зробить безпечним практично будь-яке випадкове падіння смартфона з невеликої висоти.

Погано працює тачскрін

Немає нічого дивного в тому, що захисне скло товще плівок. Багато хто бачать у цьому незаперечну перевагу, вважаючи, ніби без додаткового аксесуара смартфон не виживе в суворих умовах роботи офісного планктону, але на практиці люди прирікають себе на дискомфорт при взаємодії з гаджетом.

Наклеюючи захисне скло , ви знижуєте чутливість тачскріну (сенсорного шару). Екран гірше обробляє торкання, і ніяка дискретизація в 480 Гц, заявляється виробниками ігрових смартфонів , не здатна змінити ситуацію. Крім того, якщо ваш гаджет оснащений підекранним сканером, його чутливість теж знизиться. Палець доведеться тримати довше або прикладати його кілька разів для коректного розпізнавання.

Захисне скло в домашніх умовах

У салонах зв’язку та магазинах електроніки, де люди найчастіше купують смартфони, продавці-консультанти пропонують купити захисне скло, а також скористатися додатковою послугою щодо його встановлення. Сам аксесуар вам коштуватиме 200-300 гривень і ще мінімум 200 гривень доведеться викласти за його наклейку.

Звичайно, економна людина, яка вміє вибирати захисне скло , купить його на AliExpress і наклеїть самостійно. Але як? З високою ймовірністю захист буде встановлений з дефектами. Або поверхня виявиться нерівною, або під скло потраплять порошинки та волоски. Словом, кожна друга людина перетворить аксесуар для захисту на марну річ, яка зробить пристрій менш презентабельним.

Що робити, якщо розбився телефон

Я регулярно упускав кожен свій смартфон (приблизно раз на 3-4 місяці), але сколи з’являлися лише на LG L90 (D410) 2013 року випуску. У той же час протягом довгих років не перестаю дивуватися людям, які ходять із розбитим склом. На запитання «А чого екран у твого телефону розбитий?» вони, як правило, відповідають: «Так це захисне скло».

Тобто середньостатистичного власника смартфона не бентежить, що він дивиться відеоролики або скролює стрічку соцмереж на пристрої з величезною тріщиною посеред екрана. Людина не відчуває ніякого дискомфорту і продовжує користуватися своїм гаджетом (часто взятим у кредит), як ні в чому не бувало. І для чого тоді, питається, необхідно захисне скло , якщо власника цілком влаштовує щодня дивитися в екран з великими сколами?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: