Статті

Як дізнатися, що телефон прослуховується – інструкція

Share

Поради допоможуть припинити або уникнути прослуховування.

В умовах війни важливо завжди залишатися на зв’язку та тримати цифровий фронт. Адже витік інформації може мати незворотні наслідки. Про те, як уберегти себе від прослуховування, розповів експерт із кібербезпеки Віталій Якушев, повідомляють Факти ICTV.

За його словами, прослуховування через обладнання операторів зв’язку можуть вести їх співробітники, правоохоронці та злочинці, які зламали систему та отримали доступ. Визначити прослуховування в поточній ситуації важко, тому що немає сторонніх звуків та перешкод під час розмови. Від зайвих вух можна уберегтися за допомогою месенджерів Signal та Threema.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вдаються в сучасному світі і до встановлення програмних чи апаратних закладок (жучків). Вони сканують не лише дзвінки та смс, а й іншу інформацію телефону.

“Встановити такі закладки можна лише за фізичного доступу до смартфону. Бувають випадки, коли жучки встановлюють недобросовісні виробники при складанні пристрою. Не виключено встановлення програм-шпигунів віддалено через вразливість програмного забезпечення або операційної системи смартфонів”, – запевняє Якушев.

Закладки виявляються за декількома ознаками, серед яких: швидке розряджання акумулятора, зменшення вільного місця в сховищі смартфона, підвищене використання трафіку з інтернету, перегрів та глюки при роботі. Для безпеки не слід давати доступ до свого пристрою, на нього потрібно встановити 6-значний пароль. Також не потрібно встановлювати програми зі сторонніх джерел, оновлення встановлених програм та ОС не варто ігнорувати. Крайній захід при підозрах – скидання до заводських налаштувань.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024