Названо 6 причин, чому не варто користуватися смартфоном з розбитим екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що робити, якщо смартфон упав і в нього тріснув дисплей? Якщо пошкодження невеликі, ви, швидше за все, продовжите користуватися ними, але це буде нерозумне рішення. Наша стаття розповість, чому заміну дисплея не варто відкладати у довгу скриньку.

За часів легендарної Nokia 3310 кидати телефон було зовсім не страшно. Ви піднімали його, ставили батарею на місце, закривали кришку та повертали до кишені. Мобільники спокійно переживали падіння на асфальт, бетон та інші тверді поверхні.

Впустити смартфон сьогодні – це ніби пережити невеликий серцевий напад. Адже досить легкого удару, щоб величезний та ідеально гладкий екран обплутала павутиння тріщин. На жаль, смартфони б’ються часто. Якщо з вами особисто такої нагоди не відбувалося, то ви напевно бачили, як один із ваших друзів водить пальцем по розбитому дисплею, акуратно огинаючи небезпечні тріщини.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розбитий смартфон втрачає привабливість. Крім цього, він може мати проблеми з продуктивністю і навіть шкодити здоров’ю свого власника. У посібнику з експлуатації мобільної техніки Samsung прямим текстом сказано, що необхідно припинити використання пристрою, якщо його екран зламаний або тріснути, оскільки подальша взаємодія з ним може призвести до травм.

Ось що може статися, якщо проігнорувати цю рекомендацію.

Несправність тачскріну

Функціональність тачскріну – перше, що може постраждати внаслідок порушення цілісності дисплея. Смартфон може повільніше реагувати на торкання, не реагувати взагалі або деякі його області втратять чутливість. Не поспішайте радіти, якщо після падіння дисплей працює у звичайному режимі. Крізь тріщини всередину нього проникатимуть пил, сміття та частинки шкірного жиру з пальців. Надалі це призведе до нових несправностей.

Втрата захисту

Екран захищає внутрішні компоненти від речовин, які можуть зашкодити працездатності всього пристрою. Якщо ви зазвичай протираєте смартфон вологою серветкою, екран не дає рідини просочитися всередину. Але за наявності пошкоджень проводити таке чищення не рекомендується: волога проникне вглиб і викличе коротке замикання. Це стосується навіть тих смартфонів, які мають IP-рейтинг.

Порізи на пальцях

Свайп розбитого дисплея може пошкодити палець. Це все одно, що порізатися сторінкою книги – несподівано, глибоко та боляче. Тільки у випадку зі смартфоном у рані може залишитися шматочок скла. Це не тільки неприємно, але й небезпечно: уламок може викликати нагноєння, гоїтися такий поріз буде довго.

Втома очей

Висока роздільна здатність забезпечує прекрасний користувальницький досвід. Однак тріщини ускладнюють перегляд контенту і змушують очі напружуватися сильніше, ніж зазвичай. Сильно покалічений дисплей робить читання тексту зовсім неможливим.

Небезпека на дорозі

Багато водіїв використовують смартфони як навігатор. Зазвичай вистачає погляду на дисплей, щоб зрозуміти, в правильному напрямку їде машина і на якому повороті згортати. Оскільки екранні пошкодження ускладнюють сприйняття інформації, водію доведеться затримувати погляд на смартфоні довше, ніж звичайно. А на дорозі кожна частка секунди може бути критично важливою.

Вплив шкідливого випромінювання

Міжнародне агентство вивчення ракових захворювань IARC класифікувало випромінювання від мобільних апаратів як «потенційно канцерогенне». Проведені досліди доводять, що високі дози мобільної радіації призводять до онкологічних захворювань у тварин. У житті люди піддаються набагато меншим дозам опромінення, проте дисплей, що тріснув, може пропускати більше радіації, ніж зазвичай. Ті, хто трепетно ​​ставиться до свого здоров’я, напевно, сприймуть цей факт із тривогою.

А ви користувалися смартфоном із розбитим екраном? Напишіть у коментарях.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.