Чому Windows краще, ніж macOS?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система macOS – це відмінне середовище, зручне для розробки ПЗ та виконання маси інших повсякденних дій. Однак у ряді випадків Windows виявляється кращим і зручнішим, про що і розповів один з авторів digitaltrends.com, переклад статті якого ви зможете прочитати нижче.

Заради справедливості зазначу, що я шанувальник Apple. Я люблю свій Mac Mini M1 і ні на що не проміняю iPhone . Однак я не фанатію настільки, щоб носити чорну водолазку, а мій основний комп’ютер як і раніше працює на Windows . Вибач, Тім Кук, я просто поки що не можу змусити себе повністю перейти на Apple.

Комусь це здасться дивним з огляду на те, що я пишу майже виключно про продукти Apple, але є кілька причин того, чому я не готовий повністю відмовитися від Windows. Зрештою, компанія Apple просто не переконала мене в тому, що перехід вартий того.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ІГРИ

Ігри – перший пункт у моєму списку причин небажання повністю переходити на Apple. Не секрет, що Windows набагато краще підходить для ігор, ніж macOS. Хоча з боку Apple були деякі зусилля щодо зміни цього положення, вони не справили на мене особливого враження.

Розробники ігор завжди цуралися macOS з двох причин: залізо Apple ніколи не дотягувало до потрібного рівня, а цільова аудиторія серед користувачів macOS завжди була дуже мала. А якщо на продажах ігор багато не заробиш, з якого дива розробникам витрачати час на створення ігор для платформи Apple? Виходить якесь порочне коло.

Apple, цілком логічно, робить сміливу спробу наздогнати конкурента. У червні 2022 року на конференції WWDC компанія анонсувала технологію масштабування MetalFX Upscaling та новий API Fast Resource Loading, який прискорює завантаження ігор. Дві ці нові функції здатні зробити Apple набагато більш конкурентоспроможною операційною системою для геймерів. Додайте сюди ще сервіс підписки на відеоігри Apple Arcade, і у компанії з’являються всі шанси привернути до себе увагу розробників ігор.

Однак сервіс Arcade виявився далеким від того, що я очікував. Він вимагає, щоб ігри добре відтворювалися практично на всіх пристроях Apple – від найдешевшого iPhone до Mac Pro, а це означає, що розробникам неминуче доводиться викручуватися та халтурити. Я підписався на сервіс відразу ж, як він з’явився в 2019 році, але за весь цей час можу згадати лише одну гру – Baldo: The Guardian Owls , яку з радістю порекомендував би іншим. Але навіть вона тьмяніє на тлі якості, доступної на сервісі Steam.

Мене не влаштовують ігри, що виглядають так, ніби їх перенесли з iPhone на Mac. Мені потрібні справжні шедеври AAA-класу, які я пам’ятатиму ще довго після завершення. Якщо взяти деякі з моїх улюблених топових ігор за останні роки: Divinity: Original Sin 2, The Witcher 3, Assassin’s Creed Odyssey, Borderlands 3 , то лише одна з них ( Divinity ) доступна на Mac, де вона очолює топ-лист.

На Mac, безумовно, є кілька відмінних ігор, таких як Inside та Norco , але відсутність високобюджетних пропозицій для любителів гострих відчуттів засмучує. У Windows з іграми немає проблем.

АПАРАТНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Слабка підтримка ігор у Apple – не єдина причина, через яку я не можу розлучитися з Windows. Мене також утримує в ПК на Windows адаптованість апаратного забезпечення.

Справа в тому, що я люблю сам збирати комп’ютери. Я ретельно підбираю в інтернеті всі компоненти, складаю списки та порівняльні таблиці і, нарешті, купую та чекаю, коли все прибуде. І так, під час збирання я можу стогнати, лаятися і скаржитися, але в глибині душі мені це теж подобається.

З Apple так не вийде. Ти просто купуєш готовий Mac практично без можливості для маневру та працюєш із тим, що є. Для Apple слово модульний означає, що ти можеш підключити монітор до свого Mac Studio.

Зрозуміти, чим вони керуються, можна. Передбачуваність апаратного забезпечення дозволяє компанії впроваджувати в MacOS відмінні функції, адже вона точно знає, з якими компонентами працюватиме система. Але при цьому користувач дуже обмежений вибір і майже немає можливості змішувати і поєднувати ті комплектуючі, які йому дійсно потрібні. А кому таке сподобається? Безперечно, не такому одержимому збирачеві комп’ютерів, як я.

Маю зізнатися, я розглядав можливість створення «хакінтошу», щоб узяти все найкраще з обох світів. З одного боку, хочеться прийняти цей виклик, але я також розумію, що доведеться пройти через біль пошуку дуже специфічного обладнання та глибокого занурення у налагодження програмного забезпечення. Я просто не готовий до цього. Можна було б на моєму Mac Mini зробити другий варіант завантаження для Windows, але у нього недостатньо потужний графічний процесор для запуску ігор з потрібними налаштуваннями.

СКЛАДНЕ РІШЕННЯ

Не зрозумійте мене неправильно, я люблю macOS. Не можу не відзначити її надійність в порівнянні з щоденними багами Windows, цікавий і набір зручних додатків, що постійно розширюється, завдяки яким користуватися їй одне задоволення. А ще мені подобається серйозна позиція Apple щодо конфіденційності.

Причин, з яких я не можу повністю перейти на macOS, не так багато, але вони досить вагомі, щоб я поки не відмовлявся від Windows. Можливо, одного разу в плані ігор macOS стане такою ж крутою, як і Windows, або, можливо, одного разу я нарешті зважусь і зберу «хакінтош». Але поки що цей день не настав, при всьому моєму бажанні я не можу розпрощатися з Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.