Чого не варто робити з iPhone, якщо він упав у воду

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Вода та сніг – вбивці будь-якої техніки. Навіть якщо ваш гаджет має захист за певним стандартом, це не означає, що він не вийде з ладу після влучення рідин. Добити Айфон, що впав вводу можете ви самі – достатньо зробити кілька заборонених дій, після чого ремонт вашого смартфона обійдеться дорожче, ніж покупка нового! Сьогодні розповімо вам про те, чого не можна робити з Айфоном в жодному разі, що впав у воду чи сніг або при попаданні на нього рідини.

Реклама

Як висушити iPhone

Багато користувачів часто творять дурниці та використовують якісь дивні методи, щоб, як їм здається, мінімізувати втрати після падіння телефону у воду. От тільки роблять вони цим ще гірше. Ми запитали наших друзів із сервісного центру, які помилки в їхній практиці зустрічалися найчастіше і вони розповіли нам багато всього цікавого.

Насамперед, коли дістаєш намоклий Айфон з води, потрібно добре протерти його рушником, щоб позбутися рідини хоча б ззовні. Покласти до рису? Ну, тут вже за бажанням, хоча відомо, що спосіб не допомагає висушити iPhone. Краще розібрати смартфон самостійно або звернутися до майстерні для цього. Але в жодному разі не робіть наступного.

  • Не вмикайте телефон, якщо він вимкнувся. Краще вимкніть його, якщо він, як і раніше, працює. Вам не потрібно тут і зараз перевіряти його працездатність. iPhone працюватиме після потрапляння води, але тільки завдяки тому, що ви його відключите.
  • Багатьом здається, що після падіння Айфона у воду потрібно обов’язково перевірити, чи працює зарядка і чи є живлення. Відповідаємо: у жодному разі не робіть цього. Ні провідним, ні бездротовим способом, ні за допомогою MagSafe.
  • Крім того, що зарядка iPhone, що побував у воді, може призвести до короткого замикання, це ще й прискорення корозії корпусу. Справа в тому, що iPhone не висохне швидше, якщо його поставити на зарядку – зате всередині та зовні можуть зіпсуватися окремі елементи. Корозія по платах може пройти буквально за кілька годин. А враховуючи тонкі та ніжні компоненти, які стоять усередині телефону, зворотного шляху після цього вже не буде

До речі, якщо є інструменти, можете розібрати його самостійно, але тільки на свій страх і ризик. Якщо наважитеся, то складайте гвинтики окремо, щоб не переплутати. Робити цього не варто, якщо ніколи не розбирали Айфон самостійно або якщо на нього діє гарантія.

Найкраще відразу звернутися до фахівців, які розкриють корпус, просушать та оброблять його. Так можливість врятувати телефон зросте в рази. Страшна не сама вода, а її потрапляння на плати, якими проходить струм. 

iPhone впав у воду – що робити

Але як же бути, якщо перед вами лежить втоплений iPhone, а з ним нічого не можна робити? Все одно, що не можна надати жодної допомоги постраждалій людині. Насправді, якщо не можете розібрати iPhone, від вас, за великим рахунком, потрібно мінімум дій.

  • Не використовуйте для сушіння фен. Здавалося б, простий спосіб висушити смартфон, але в процесі ви можете захопитися, вибрати не ту швидкість і почати “ганяти” воду по всьому корпусу. Те саме стосується спроб продути Айфон стисненим повітрям .
  • Обов’язково зніміть чохол, захисне скло та інші аксесуари: так вода вийде швидше із важкодоступних ділянок.
  • Не користуйтеся обігрівачами та не кладіть смартфон під прямим сонячним промінням. Підвищені температури шкодять компонентам iPhone, зокрема, батареї, яка і так живе дуже мало. Краще залишити смартфон на протягу або покласти його поблизу вентилятора.
  • Іноді можна зустріти пораду покласти Айфон у спирт , але це дуже погана ідея: спосіб швидкий, адже вода розчиняється, але точно зіпсується дисплей і деформуються динаміки
  • У жодному разі не намагайтеся трусити Айфон, щоб вигнати рідину: так ви «розтрусите» рідину по корпусу. Натомість краще відкрити слот для сім-карти і вийняти його: чим більше повітря надходитиме всередину, тим краще.

Якщо все зробили, як зазначено вище, але не хочете звертатися до фахівців, залиште смартфон мінімум на добу у вимкненому стані. Але не забудьте про те, що і покласти iPhone потрібно правильно. Ось на що потрібно звернути увагу, щоб не нашкодити.

  • Не перевертайте iPhone: краплі продовжать кататися по корпусу, вони тільки більше намочать решту модулів, які могли бути цілими після падіння у воду.
  • Тільки через 1-2 дні спробуйте увімкнути iPhone. Запрацювало? Поки що не вітаємо. Справа в тому, що «утопленники», навіть якщо включаються, можуть вести себе непередбачувано: сьогодні працюють,завтра – ні. Можуть розпочатися глюки в системі та з окремими модулями (камерою, Wi-Fi, стільниковим зв’язком або батареєю). Це може бути тимчасовий системний збій, але проблема може залишитися з вами назавжди.

Як сушити iPhone після води

Смартфон краще покласти екраном вгору: вода рівномірно висихатиме в корпусі, розташованому на рівній поверхні протягом тривалого часу, і не стікатиме на екран. Якщо у вас iPhone без захисту від води , то через це можуть з’явитися жовті плями по периметру екрану.

Фахівці радять спостерігати за смартфоном, а краще — одразу після інциденту віднести його до сервісу, акуратно укутавши у мікрофібру. Враховуючи те, скільки зараз коштує iPhone, відвідування сервісу – справжній порятунок. Краще довірити діагностику навченим людям, ніж потім залишитись із робочим, але глючним смартфоном. До речі, вода шкодить не лише iPhone, а й MacBook. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ