Статті

Чому ваш Android-смартфон гальмує: п’ять причин

Share
Час читання: 2 хв.

Насправді багато власників мобільних апаратів на Android згодом стикаються з такою проблемою, як підгальмовування смартфона. Є кілька причин, через які це може статися.

За словами експерта, існує велика кількість причин, через які ваш смартфон на операційній системі Android може почати працювати повільніше. Нижче – про п’ять основних.

  1. Переповнений кеш пам’яті. У смартфоні є два види пам’яті: оперативна та постійна. В оперативній пам’яті є кеш, тобто місце, де зберігаються тимчасові файли. До того ж отримати доступ до них можна набагато швидше. Коли кеш переповнюється, виникають різні проблеми на кшталт підгальмовування додатків, повільної реакції сенсорних кнопок на дотику тощо. Щоб позбутися такої проблеми, потрібно час від часу очищати кеш у додатках, якими ви часто користуєтесь. Робиться це через «Параметри». У них потрібно зайти в пункт «Додатки», далі необхідно вибрати потрібну програму, після цього – відкрити «Сховище» та натиснути на «Очистити кеш».
  2. Непотрібні програми. Багато користувачів встановлюють велику кількість програм, але при цьому відкривають багато з них за весь час один-два рази. Через це може знизитися швидкість роботи пристрою. Тому простіше через “Налаштування” видалити всі подібні програми. Також це можна зробити, затиснувши іконку програми на головному екрані смартфона і вибрати потрібний пункт.
  3. «Важкі» програми, які працюють постійно. Особливо часто ця проблема виникає у тих, хто набуває недорогого смартфона, у якого оперативної пам’яті – 2 ГБ або менше. Щоб позбавитися цієї проблеми, потрібно відкрити меню запущених програм, натиснувши на сенсорну кнопку, яка знаходиться внизу екрана – зліва (див. нижче). Також можна зупинити будь-яку програму через «Налаштування».
  4. Переповнене сховище. Пам’ять смартфона потрібно час від часу чистити. Для цього потрібно перейти в “Налаштування” – “Обслуговування пристрою” – “Сховище”. Взагалі ви можете або видалити лише файли, які займають найбільше місця, або перенести ці файли на комп’ютер або інший пристрій. Якщо ж заповнюється сховище апарата дуже швидко, то найкраще придбати нову модель смартфона – з великим обсягом пам’яті.
  5. Віруси. Для перевірки пристрою на віруси потрібно завантажити потрібну програму в Google Play. 

Якщо навіть після виконання всіх перерахованих пунктів ваш смартфон на Android продовжує повільно працювати і гальмувати, то є ще один вихід – скидання всіх налаштувань до заводських. Але в цьому випадку з апарата зникне взагалі все, тому краще перед тим, як це робити, десь зберегти дані. Для скидання налаштувань потрібно перейти в “Налаштування”, далі – в “Загальні налаштування” – “Скидання” – “Скидання даних” – “Скинути”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Android
  • Останні записи

    Три місця, де не можна залишати флешку, щоб уникнути її поломки

    USB-флеш-накопичувачі користуються величезною популярністю серед власників комп'ютерів, і це не дивно, адже такі пристрої дуже…

    28.06.2024

    “Vodafone” готує важливе нововведення для своїх абонентів

    Компанія «Vodafone» готується до важливих змін, які вплинуть на багатьох абонентів. Ці зміни пов’язані з…

    28.06.2024

    Нове оновлення вбиває комп’ютери з Windows 11

    Компанія Microsoft випустила нове оновлення для операційної системи Windows 11, яке виявилося проблемним. Якщо ви…

    28.06.2024

    Нова watchOS 11 припиняє підтримку рекордної кількості моделей Apple Watch

    Важливою новиною є те, що компанія Apple готується до випуску нової версії своєї операційної системи…

    28.06.2024

    “Дія” отримала нові функції: керування медичними даними тепер онлайн

    Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення функціоналу мобільного додатку "Дія", що надасть громадянам доступ…

    28.06.2024

    Windows 10 отримає ще п’ять років підтримки та оновлень

    Компанія Acros Security, яка розробила сервіс мікропатчів 0Patch для підвищення безпеки програмного забезпечення, повідомила гарну…

    28.06.2024