Смартфони

Навіщо потрібен Пошук на екрані iPhone в iOS 16 і як його прибрати

Share
Час читання: 3 хв.

Знаєте, що спільного між iOS 16 та iOS 15? Обидві системи мають дрібні зміни, які помітить не кожен користувач. Безумовно, в операційній системі, яка вийде для всіхвже у вересні , увагу привертають, насамперед, нововведення екрану блокування, але якщо придивитися, можна побачити й інші елементи, яких раніше не було. Деякі з них і зовсім розташовані на екрані «Додому» — мова, звичайно ж, про дивну кнопку «Пошук», розташовану внизу екрана. Пропоную розібратися, навіщо вона потрібна, як прибрати Пошук з екрана iPhone і чи можна повернути точки домашніх екранів як це завжди було на iPhone.

Налаштування головного екрана iPhone

Погодьтеся, адже простіше вже нікуди: в iOS вже є пошук Spotlight, за допомогою якого можна знайти програми, контакти, Пошту та повідомлення. Схоже, в Apple захопилися і вирішили, що жест для виклику Spotlight не такий однозначний для нових користувачів. Тому в iOS 16 додали ще одну кнопку, яка тепер трохи муляє очі, адже на цьому місці завжди були «точки», що символізують різні сторінки екрану «Додому».

А чи був від них толк? Кому як: для більшості крапки були, швидше, індикатором — на якому екрані зараз перебуваєш. Хоча насправді при швидкому сильному натисканні на них у вас запускалося редагування робочого столу та відкривалася плитка з усіма сторінками екрану «Додому».

Їх можна вимкнути, деактивувавши прапорець, або видалити зовсім за допомогою мінуса в лівій верхній частині. При цьому всі програми залишалися в пам’яті Айфона в Бібліотеці програм — просто вибраний екран очищався від піктограм. Це якраз і є одне із непомітних нововведень iOS 14, про яке знає далеко не кожен.

iPhone з великим екраном

Почасти Apple правильно зробила, що додала кнопку пошуку в самому низу екрана і ввімкнула його за замовчуванням – це просто зрозуміли не всі. Це чудова підмога для нових власників Айфонів: пошук завжди під рукою, а при натисканні на нього не вискочать незрозумілі налаштування робочого столу, які ще можуть видалити всі ярлики геть-чисто. Крім цього, вирішується відразу дві проблеми Айфонів з великим екраном , адже навіть в умовному iPhone 11 дотягнутися великим пальцем до верхньої частини дисплея не так просто, щоб викликати Spotlight .

А що говорити про 13 Pro Max? Також Apple нарешті пристосовує сяючу порожнечу на екранах iPhone, якій, погодьтеся, вже дуже багато, під більш-менш корисну функцію. Це, звичайно, не вирішення проблеми: Apple треба серйозно зайнятися оптимізацією корисного простору екрану iPhone з Face ID. Часи компактних смартфонів вже позаду, а від великого дисплея нібито немає ніякого толку.

Як прибрати пошук з екрану в iOS 16

Втім, якщо ви досвідчений користувач і пошук внизу екрана iPhone вам тільки заважає, ви може прибрати його, щоб все було як треба і Spotlight не дублювався. Зробити це дуже просто.

Прибрати Пошук з екрана iPhone дуже просто
  • Відкрийте Параметри на iPhone.
  • Натискайте внизу та виберіть «Екран Додому».
  • У розділі “Пошук” деактивуйте перемикач “Показ на екрані Додому”.

Ось і все: тепер на екрані iPhone над Доком будуть звичні для вас точки. Це дозволить зробити екран «Додому» затишніше, а також уникнути випадкових натискань на ще один пошук. Справа в тому, що iOS 15 Spotlight доступний завжди і випадковий свайп призводить до того, що у вас відкривається верхній рядок для введення – це трохи бісить.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iOSiPhone
  • Останні записи

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024

    WhatsApp припиняє роботу на 45 смартфонах

    WhatsApp припинить підтримку оновлень на наступних смартфонах, що працюють на застарілих версіях операційних систем Google…

    29.06.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн Galaxy Note 7

    Відомий інсайдер Ice Universe повідомив у своєму акаунті на платформі X про витік, який стосується…

    29.06.2024

    Infinix Note 40s з’явився на вебсайті компанії перед презентацією

    Очікується, що Infinix випустить ще один телефон з серії Note 40 під назвою Note 40s,…

    29.06.2024