Статті

Як відстежувати сон за допомогою Apple Watch

Share

Можливості відстежувати сон за допомогою Apple Watch чекали довгих п’ять років з моменту виходу годинника. У 2020 році разом з виходом watchOS 7 Apple надала своїм користувачам таку можливість. Але кількість визначених показників була дуже невеликою. Годинник, як і раніше, не міг розпізнати фази сну. Максимум, що можна було побачити — це час і частоту серцевих скорочень чи, простіше, пульс. У watchOS 9 з’явилося значно більше можливостей моніторингу сну. Але система вийде лише восени і не на всі пристрої.

Тим не менш, якщо з якихось причин ви хочете побачити точну картину саме зараз, а встановлювати бета-версію watchOS 9 не хочете, то ми підібрали для вас кілька чудових програм, за допомогою яких можна провести моніторинг сну.

Apple Watch – час роботи

Найголовнішою проблемою для всіх користувачів, які використовують Apple Watch уві сні, є їхній час автономної роботи. На жаль, у них немає якогось просунутого режиму енергозбереження. А існуючий залишає на екрані лише час і відключає всі інші функції. Якщо ви однозначно вирішили, що вам необхідно спати в годиннику, доведеться перебудувати свій розпорядок дня таким чином, щоб була можливість зарядити пристрій.

Коли я був власником Apple Watch Series 4, я теж використав їх уночі. Але не для моніторингу сну, а будильника. Мелодія на смартфоні або будила разом зі мною всю квартиру, або її ніхто не чув. Тому довелося перейти до використання годинника. Щоб мені вистачало заряду на всю ніч і на цілий робочий день, я ставив годинник на зарядку після приходу додому десь у районі 19.00-20.00 і одягав на руку приблизно о 23.30. За такого розкладу Apple Watch спокійно доживали до вечора наступного дня. Найчастіше залишалося навіть 30% акумулятора. Безумовно, час роботи розумного годинника Apple є їх ахіллесовою п’ятою. Сподіватимемося, що в наступному поколінні в Купертіно це залагодять.

Після вирішення питання з автономністю необхідно визначитися, які показники сну вас цікавлять і за допомогою якого додатка їх відстежити. Особисто для мене найголовнішим є фази сну та пульс. Частоту серцевих скорочень годинник може відстежувати і без додаткового софту, а ось для визначення фаз необхідно використовувати сторонню програму.

Безумовно, є варіант обійтись і без встановлення додатків від сторонніх розробників, а просто накотити бета-версію watchOS 9. Але щиро не раджу цим займатися, тому що у разі якихось помилок та збоїв повернути все назад не вийде. Тим більше для роботи годинника на watchOS 9 на Айфон необхідно буде встановити iOS 16 . Занадто багато бета-версій для кількох функцій. Тому подивимося на три найпопулярніші програми для моніторингу сну:

Найкращий додаток для сну — Apple Watch

AutoSleep — найкрученіша програма для моніторингу сну.

AutoSleep є, напевно, найпопулярнішим додатком для відстеження сну на Apple Watch . Воно надає одні з найдокладніших даних: огляд сну, якість, частота серцевих скорочень, фази сну та багато іншого.

У цьому додатку використовується система кілець, які дозволяють зручно відстежувати ключову статистику. Але одними з найзручніших функцій є розумний будильник та автоматичне визначення сну. За допомогою розумного будильника вранішнє пробудження можна зробити максимально комфортним. Ви задаєте проміжок часу, в який вам треба прокинутися, і годинник, визначивши найбільш вдалу для цього фазу сну, будить вас у заданий часовий інтервал. Відмінність від звичайного будильника в тому, що час пробудження щоразу відрізнятиметься. Воно завжди буде в заданому проміжку, але ніколи не буде точним.

Автоматичне визначення сну дозволить вам спокійно відходити до сну, не замислюючись про те, що необхідно щось увімкнути на годиннику. У цій ситуації програма за допомогою датчиків на Apple Watch оцінить ваш рух і пульс і зможе визначити, в якому стані ви знаходитесь зараз.

Мінусами цієї програми можна назвати його складний інтерфейс. У ньому треба трохи порозібратися і вартість. Програма є платною – 449 рублів. Але заплатити доведеться одного разу. Це не передплата, і жодних вбудованих покупок вона не має. Якщо використовувати програму в рамках сімейного доступу, про який ми розповідали в окремому матеріалі, вартість її не здасться такою високою.

Безкоштовний додаток для сну — Apple Watch

Безкоштовному Sleep++ можна навіть пробачити трохи спартанський інтерфейс.

Sleep++ – ще один популярний додаток для відстеження сну на Apple Watch . Воно підтримує, як і, і AutoSleep, автоматичне виявлення сну, визначення фаз і встановлення цілей . Додаток досить детально показує тимчасову шкалу, у тому числі, коли ви спали спокійно, коли неспокійно, а коли не спали, і визначають час, коли сон був «кращим».

На жаль, я не знайшов у додатку розумний будильник. Можливо, щось не так із моїм знанням англійської, але, швидше за все, її там просто немає. Sleep++ має кілька мінусів, які не кожен користувач ще вважатиме такими.

  • Підтримується лише англійська мова.
  • Інтерфейс програми досить аскетичний.
  • Є вбудована реклама.

Але рекламу можна забрати одним платежем за 179 рублів. А аскетичність інтерфейсу часто допоможе не загубитися у великій кількості інформації. Додати іншу мову, на жаль, додаток не вийде, і за фактом це залишається його єдиним недоліком.

Якість сну – Apple Watch

NapBot – відносно нове застосування для моніторингу сну на Apple Watch . Воно з’явилося два роки тому і стрімко набирає популярності. NapBot використовує машинне навчання для відстеження сну і дозволяє бачити докладну інформацію про фази, тенденції та багато іншого.

Інтерфейс програми побудований за принципом програми «Календар». Перейшовши в конкретний день, ви можете переглянути всю інформацію про сон. Найцікавіше полягає в тому, що програма NapBot для Apple Watch може працювати незалежно від Айфона. Щоб зчитувати та фіксувати дані, йому не потрібна постійна синхронізація. В даний час через нього можна переглянути лише статистику попереднього дня, але згодом розробник планує розширити цей часовий інтервал.

Програму можна завантажити з App Store безкоштовно, але вона має передплатну модель.  

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024