Статті

Що ви неправильно розуміли про оперативну пам’ять комп’ютерів

Share
Час читання: < 1 хв.

Безліч людей при виборі та купівлі модулів оперативної пам’яті спираються на стереотипи. І справді з цими компонентами пов’язано не так вже й мало міфів. Ось п’ять із них.

Є кілька фактів, пов’язаних із оперативною пам’яттю, які насправді є помилками. Але в це вірить багато користувачів.

  1. Встановлювати планки ОЗП різного обсягу та різних брендів не можн. Це не так. Найголовніше в цьому випадку – наявність підтримки модулів оперативної пам’яті материнською платою. При цьому потрібно розуміти, що це все ж таки може погіршити швидкість роботи комп’ютера. Що справді робити не можна, то це ставити планки, що стосуються різних поколінь: наприклад, до DDR4 і DDR3.

  2. Розгін не потрібен. Колись це справді було так. Але сьогодні відомо, що при розгоні ОЗП з 2400 МГц до 2900 МГц швидкість обробки зображень збільшиться на 20 відсотків.

  1. Планки з радіаторами рідше ламаються. Взагалі оперативна пам’ять не може нагрітися так само сильно, як процесор та чіп відеоадаптера (наприклад, до 200 градусів за Цельсієм). Тому особливого сенсу купівлі таких пристроїв (з радіаторами) немає.

  2. 64-розрядні Windows можуть працювати з будь-яким обсягом оперативної пам’яті. Кожна версія Windows має максимально можливі показники обсягу ОЗП. Допустимо, у Windows 7 Starter це не більше 2 ГБ, тому навіть якщо ви встановите оперативну пам’ять більшого об’єму, система просто цього не побачить.

  3. DDR3L і DDR3 не можна встановити на одній матплаті. Незважаючи на те, що DDR3L потрібно для роботи на 0,15 В менше, і DDR3L, і DDR3 можна ставити разом.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    На що звернути увагу при виборі смартфона, і за якими характеристиками Xiaomi обходить Apple

    З моменту виходу першого Galaxy автор віддавав перевагу флагманським моделям Samsung. Ці смартфони відзначалися високою…

    20.09.2024

    Професійний фотограф розкритикував можливості камери iPhone 16 Pro

    Відомий американський фотограф Тоні Нортрап висловив свою критику щодо фотоможливостей нового флагмана Apple, назвавши 48-мегапіксельний…

    20.09.2024

    iPhone 18 Pro може отримати процесор нового покоління преміум-класу

    Галузевий аналітик Мін-Чі Куо в новому прогнозі поділився інформацією про очікувану особливість iPhone 18-ї серії,…

    20.09.2024

    Microsoft випустила версію Windows для мобільних пристроїв Apple

    Компанія Microsoft анонсувала новий додаток Windows, доступний для багатьох популярних мобільних платформ, про що повідомляє…

    20.09.2024

    Процесор Apple A18 Pro в iPhone 16 Pro виявився лише на 13% потужнішим за попередника

    Процесор A18 Pro, що встановлений в iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max, продемонстрував…

    20.09.2024

    Суд скасував штраф у 1,7 мільярда доларів для Google

    Google здобула важливу перемогу в суді, скасувавши штраф у розмірі 1,5 мільярда євро, накладений Європейською…

    20.09.2024