Ґаджети

Ось чому не змінюється дизайн Apple Watch

Share

Ми звикли до форм-фактору Apple Watch : прямокутний годинник став символом епохи і його не бояться копіювати інші виробники, починаючи від ноунеймів і закінчуючи такими брендами як Xiaomi. Все б нічого, але іноді питання до дизайну виникають: зовнішній вигляд набрид багатьом користувачам, тому цього року, за чутками , смарт-годинник все ж таки зробить трохи іншими. Точних даних, якої форми будуть Apple Watch , поки немає, але є інформація, що компанія відмовиться від прямокутного форм-фактора. Тим не менш, давайте розберемося, чому Apple так довго робила годинник саме таким.

Дизайн Apple Watch

Зовнішній вигляд Apple Watch – їхня основна фішка. Ви вже знаєте, що смарт-годинник купертинівців є не лише найпопулярнішими у своїй категорії, а й серед годинників загалом. Це вже справжнісінька класика! Як тільки виходить годинник схожої форми від іншого бренду, його незмінно звинувачують у плагіаті. При цьому про традиційну круглу форму вже всі забули, хоча годинники століттями були саме такими.

Не в образі Galaxy Watch, але саме смарт-годинник прямокутної форми здається найбільш збалансованим для використання, хоч і віддалено нагадує iPhone. За стільки років усі вже звикли до прямокутних Apple Watch, що буде незвично побачити їх іншими: втім, ця справа наживна — iPhone колись теж не мав такого витягнутого екрану, але зараз — нічого, звичного та зручного?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пару років тому аналітик Бен Стентон розповідав , що компанія не змінює дизайн Apple Watch через те, що користувачів це не особливо хвилює (ну, або так думає Apple): принаймні для тих, хто вперше купує смарт-годинник, це точно не так важливо. На думку компанії, нові власники навіть не думають про це. Як бачите, продавати Apple Watch у такому ключі набагато простіше — навіщо псувати те, що й так працює?

Переваги Apple Watch

Якщо про роботу в знаменитій екосистемі і так все зрозуміло, то важливо звернути увагу на те, що саме прямокутний циферблат разом з watchOS 9 здається найбільш зручним способом керування годинником. Як уже говорилося раніше, віддалено Apple Watch схожі на iPhone (та й на будь-який інший смартфон, чого вже там), тому є відчуття, що на руці не годинник, а саме телефон.

На додаток до цього, є прикольні ігри і навіть можливість дивитися YouTube. Погодьтеся, що на круглому годиннику це було б як мінімум не так зручно. Як мінімум, про це говорив і пан Стентон: розробникам простіше створювати додатки під прямокутний екран, ніж на круглий — це спричинить для них море головного болю.

Перехід до нового форм-фактора, наприклад, до круглого, означає, що Apple поступилася власними принципами, а користувачам, особливо відданим фанатам яблучного смарт-годинника, доведеться переучуватися. Втім, навряд чи в новому поколінні зміни будуть радикальними: як ми знаємо, Apple не особливо цінує їх після iOS 7. Погляньте хоча б на Xiaomi Smart Band 7 Pro – вийшло дикувато і незвично – ніби і не Mi Band зовсім.

Втім, змінюватися смарт-годинник повинен: у Apple є купа нестандартних, але дуже дивних патентів, серед яких Apple Watch з камерою для відеодзвінків. Нові функції, акумулятор – все це потрібно якось розміщувати в корпусі, а старий для цього не підходить.

Ремінці для Apple Watch

Одна з найчастіших причин, чому користувачі вибирають Apple Watch, навіть якщо у них Android це ремінці. Існують тисячі різних варіацій на будь-який бюджет, а Apple прихильно ставиться до своїх фанів, залишаючи у нових поколінь Apple Watch підтримку ремінців від попередніх генерацій. Це ще й чудовий спосіб кастомізувати смарт-годинник , не рахуючи циферблатів: можна вибрати той, який більше подобається, і міняти їх чи не щодня і за ситуацією: для походу на тренування, в ресторан, на роботу або просто одягнути якийсь силіконовий на кожен день.

Також зміна дизайну Apple Watch спричинить порушення однаковості пристроїв: зараз вони всі плюс-мінус нагадують один одного. А якщо міняти одне, то доведеться освіжити зовнішній вигляд іншого? Ось побачите, якщо зовнішній вигляд Apple Watch зазнає серйозних змін, то найближчими роками компанія змінить і дизайн iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Apple представила нову функцію iOS 18, яка позбавить вас від захитування в автомобілі

    Компанія Apple представила першу хвилю нових функцій iOS 18, які з'являться пізніше цього року. Йдеться…

    17.05.2024

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024