Як очистити клавіатуру комп’ютера? 4 ефективні способи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Ноутбуки та настільні комп’ютери є одними з найважливіших електронних засобів в даний час. Вони є джерелом розваг та знань, а також інструментом роботи та формою контакту з іншими. Вони використовуються, як правило, щодня, через що на них накопичується пил, частинки їжі або бактерії. У цій статті представлені найефективніші способи очищення клавіатури.

Реклама

Як часто потрібно чистити клавіатуру на комп’ютері?

Електронне обладнання дуже легко збирає пил. Така сама ситуація з ноутбуками чи настільними комп’ютерами. Оскільки ви використовуєте їх майже кожен день, це дуже важливо для зручності використання. Тому варто регулярно чистити клавіатуру. Між клавішами потрапляє не тільки пил, а й інші забруднення, наприклад краплі напоїв або крихти їжі. У цьому місці також багато бактерій.

Як виправити брудну клавіатуру?
Насамперед, частіше протирайте її насухо. Крім того, навіть побіжну очистку варто робити не рідше одного разу на тиждень. Особливо в тому випадку, коли обладнання часто використовується, а клавіші не екрановані. Ретельне чищення можна проводити кожні 6-8 тижнів або у разі сильного забруднення. Неочищена клавіатура може припинити працювати, і з такою проблемою може не впоратися навіть комп’ютерний сервіс.

З чого розпочати очищення обладнання?

Найголовніше правило-мити клавіатуру на вимкненому комп’ютері. Якщо він не є постійним компонентом обладнання, його слід вимкнути. Крім того, ви повинні видалити будь-які компакт-диски або DVD-диски, флешки та кабель живлення. Після виконання зазначених дій слід також позбавитися першого шару пилу, акуратно протираючи клавіші. Таким чином, ви можете позбутися найбільших забруднень, таких як харчові частинки або крихти. При цьому не можна робити надто різких рухів.

Методи очищення клавіатури комп’ютера

Існують різні способи звільнення від сміття з клавіатури. Ось деякі з перевірених методів:

1. Стиснене повітря

Доступний у багатьох магазинах комп’ютерних аксесуарів, стиснене повітря є дуже популярною особливістю для чищення клавіатур. Насамперед до переваг цього методу належить той факт, що він полегшує доступ до важкодоступних місць. При використанні препарату необхідно враховувати два моменти:

* струмінь повітря має бути на відстані 10-15 см від клавіш, щоб не виробляти вологу;
* Трубка повинна бути утримана під кутом, щоб не заганяти бруд глибше.

2. Вологе та сухе чищення клавіатури

Найпростіший спосіб позбутися залягаючого пилу на клавіатурі – використовувати суху тканину з мікрофібри або ганчірку для пилу. Хімчистка в першу чергу підійде за умови регулярного догляду за електронним обладнанням.

При роботі з жорсткішими забрудненнями рекомендується використовувати вологе прибирання. Для цього потрібно використовувати вологі серветки для комп’ютерів, а також спеціальні препарати для електроніки. Крім того, можна використовувати щітку, щоб очистити область навколо клавіш.

3. Жовті нотатки та клейка стрічка

Бажаєте знати, як очистити клавіатуру без спеціальних препаратів? Ідеальними є як жовті нотатки, так і клейка стрічка. Цей домашній спосіб полягає в тому, щоб вставити між клавішами клейку частину одного з вибраних предметів. Це дозволяє бруду прилипати до клею, а обладнання набагато чистіше. Однак це надзвичайно трудомісткий метод.

4. Ізопропіловий спирт + вушні палички

Ретельне очищення комп’ютера – це трудомісткий процес. Це пов’язано з тим, що бруд часто потрапляє в проміжки між клавішами. Якщо хочете позбавитися цих забруднень, можна використовувати ізопропіловий спирт і вушні палички. Таким чином, також можна дуже швидко позбудемося будь-яких бактерій. Пам’ятайте, що не використовуйте звичайну етилову версію, оскільки вона може видалити маркування клавіатури.

Переконайтеся, що методи очищення клавіатури підбираються до конструкції самого гаджета та ступеня його забруднення.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ