Статті

Експерти назвали способи економії трафіку у смартфоні

Share
Час читання: 2 хв.

Після початку повномасштабної агресії українські користувачі почали проводити в Мережі набагато більше часу. Це пояснюється тим, що громадяни моніторять паблики та Telegram-канали щодо останніх новин з фронту. На жаль, безлімітний інтернет собі може дозволити далеко не кожен. У зв’язку з цим українцям доводиться заощаджувати мобільний трафік. Експерти пояснили, як це можна зробити ефективніше.

Обмеження споживання трафіку для встановлених аплетів

В першу чергу для скорочення обсягу споживаного трафіку необхідно встановити “ненажерливі” програми на смартфоні. Зробити це можна у підрозділі «Передача даних» розділу «Мобільні мережі» налаштувань Android-смартфону. У iOS-пристроях трафік, що споживається додатками, можна відстежити в підрозділі «Параметри даних» розділу «Стільниковий зв’язок» налаштувань.

Там же можна виявити опцію «Економія даних», призначену для обмеження споживання трафіку закритими або аплетами, що працюють у фоновому режимі.

Деактивація фонового автооновлення

Як показує практика, більшість аплетів оновлюється у фоновому режимі без відома власника смартфона. Це зробило для зручності користувачів. Водночас фонове оновлення програм витрачає трафік. Відключивши фонове автооновлення, можна досить заощадити.

В Android-пристроях вимкнути оновлення для окремих програм можна в підрозділі “Передача даних”. В iPhone необхідно увійти до підрозділу «Оновлення контенту» розділу «Основні» налаштувань.

Завантаження даних через Wi-Fi

Музичні та картографічні послуги дозволяють завантажувати дані наперед. За рахунок цього досягається скорочення обсягу споживаного трафіку. Для завантаження даних слід скористатися Wi-Fi. Згодом після запуску програм їм не потрібно буде виходити до мережі.

Відключення мобільного трафіку

Найдієвішим способом економії трафіку є відключення функції “Передача даних”. У цьому випадку жодна зі встановлених на смартфоні програма вийти в Мережу не зможе. Деактивувати функцію можна одним кліком у шторці головного екрана.

Зниження якості відео

Якщо в стрімінговому сервісі знизити якість відео, то обсяг трафіку, що споживається, помітно зменшиться. Зробити це можна в налаштуваннях програми.

Незважаючи на простоту, зазначені вище методи економії трафіку є досить ефективними. Ви можете переконатись у цьому самі.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Власникам Apple Watch минулого покоління стала доступна нова функція

    Після випуску загальнодоступної версії watchOS 11 Apple оновила сторінку підтримки функцій для своїх смарт-годинників, і…

    17.09.2024

    Відео розпакування iPhone 16 Pro вперше розкриває деталі новинки

    Цього п'ятниці, 20 вересня, перші покупці отримають свої нові iPhone, але досі не з'явилося жодного…

    17.09.2024

    Vodafone попередив про масштабні зміни, які можуть вплинути на деяких користувачів

    Компанія Vodafone Україна оголосила про розширення своєї пропозиції, запустивши продаж номерів з новим кодом 075.…

    17.09.2024

    Apple Watch Series 10 планували оснастити вимірюванням артеріального тиску

    Виробники розумних годинників, зокрема Apple, постійно прагнуть розширити можливості відстеження медичних показників, проте не всі…

    17.09.2024

    Екс-керівник Samsung затриманий за підозрою у крадіжці напівпровідникових розробок

    Колишнього керівника Samsung арештували за звинуваченням у крадіжці напівпровідникових технологій для створення нової компанії в…

    17.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн, натхненний Galaxy Note 7

    Samsung планує оновити дизайн флагманського смартфона Galaxy S25 Ultra, наблизивши його зовнішній вигляд до моделі…

    17.09.2024