Як правило, процес витрачає не так багато енергії, але вдалося знайти скарги користувачів, що іноді MIUI Biometric витрачає близько 10-12% енергії – більше лише біля екрану смартфона (20% і більше). Тобто, витрата зростає тоді, коли ви часто користуєтесь смартфоном і вмикаєте/вимикаєте екран. Деякі відзначають, що при відключенні процесу смартфон розряджається помітно повільніше, але навіщо він потрібен, якщо зручні фішки на ньому не працюватимуть? Не дуже зрозуміло. У будь-якому випадку, вимикати MIUI Biometric не варто, інакше скрізь, де є Face Unlock, доведеться вводити пароль.

  • Відкрийте налаштування телефону та зайдіть у «Програми».
  • Виберіть «Всі програми».
  • Найдите процесс «com.miui.face» и нажмите на него.
  • Потім натисніть «Вимкнути» та підтвердіть дію.

Відключати MIUI Biometric варто лише на свій страх та ризик. Втім, якщо помітите, що зі смартфоном справді щось сталося не так, завжди можете відновити процес та перезавантажити смартфон — після цього все знову запрацює як слід.

Як бачите, зелений значок на екрані Xiaomi — лише функція розблокування MIUI Biometric та інших програм, які використовують камеру. Втім, незважаючи на досить сучасну MIUI 13, Xiaomi досі не можна назвати ідеальним смартфоном – у нього є мінімум 5 недоліків, які бісять найбільше.