Експерти назвали способи економії трафіку у смартфоні

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Після початку повномасштабної агресії українські користувачі почали проводити в Мережі набагато більше часу. Це пояснюється тим, що громадяни моніторять паблики та Telegram-канали щодо останніх новин з фронту. На жаль, безлімітний інтернет собі може дозволити далеко не кожен. У зв’язку з цим українцям доводиться заощаджувати мобільний трафік. Експерти пояснили, як це можна зробити ефективніше.

Реклама

Обмеження споживання трафіку для встановлених аплетів

В першу чергу для скорочення обсягу споживаного трафіку необхідно встановити “ненажерливі” програми на смартфоні. Зробити це можна у підрозділі «Передача даних» розділу «Мобільні мережі» налаштувань Android-смартфону. У iOS-пристроях трафік, що споживається додатками, можна відстежити в підрозділі «Параметри даних» розділу «Стільниковий зв’язок» налаштувань.

Там же можна виявити опцію «Економія даних», призначену для обмеження споживання трафіку закритими або аплетами, що працюють у фоновому режимі.

Деактивація фонового автооновлення

Як показує практика, більшість аплетів оновлюється у фоновому режимі без відома власника смартфона. Це зробило для зручності користувачів. Водночас фонове оновлення програм витрачає трафік. Відключивши фонове автооновлення, можна досить заощадити.

В Android-пристроях вимкнути оновлення для окремих програм можна в підрозділі “Передача даних”. В iPhone необхідно увійти до підрозділу «Оновлення контенту» розділу «Основні» налаштувань.

Завантаження даних через Wi-Fi

Музичні та картографічні послуги дозволяють завантажувати дані наперед. За рахунок цього досягається скорочення обсягу споживаного трафіку. Для завантаження даних слід скористатися Wi-Fi. Згодом після запуску програм їм не потрібно буде виходити до мережі.

Відключення мобільного трафіку

Найдієвішим способом економії трафіку є відключення функції “Передача даних”. У цьому випадку жодна зі встановлених на смартфоні програма вийти в Мережу не зможе. Деактивувати функцію можна одним кліком у шторці головного екрана.

Зниження якості відео

Якщо в стрімінговому сервісі знизити якість відео, то обсяг трафіку, що споживається, помітно зменшиться. Зробити це можна в налаштуваннях програми.

Незважаючи на простоту, зазначені вище методи економії трафіку є досить ефективними. Ви можете переконатись у цьому самі.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоprostomob.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ