Статті

Що таке заблокований iPhone під оператора

Share

Звернули увагу, що у 2022 році ціни на iPhone помітно впали? Можна купити модель, що сподобалася, за непристойно низькою ціною, правда, після першого включення з’ясовується, що з сім-картою вашого оператора iPhone несумісний: саме з цієї причини необхідно перевіряти працездатність iPhone при покупці, щоб потім не залишитися ні з чим. Блокування мобільного оператора — одна з найпоширеніших проблем при покупці iPhone. Сьогодні розповімо про те, що таке залочений Айфон , чи варто його купувати, навіть якщо він продається майже задарма.

Що таке залочений Айфон

У деяких країнах Apple продає iPhone не просто так у магазинах, а виключно з контрактом мереж мобільного оператора, що іноді виявляється вигіднішим і для покупця, і для самого продавця. Щоправда, при цьому смартфони можуть працювати виключно з сім-картою одного оператора, тому користувач отримує найновіший пристрій за привабливою ціною, але з обмеженням у роботі зв’язку та своєрідним розстроченням: платити доводиться не лише за тариф, а й за сам iPhone. Як ви зрозуміли, залочений iPhone коштує дешевше, але сам тарифний план дешевим не назвеш – у багатьох країнах ціни на зв’язок сильно “кусаються”.

В Україну залочені Айфони завозяться з інших країн приватними особами для подальшого перепродажу. Їх відрізняє низька ціна (як правило, сильно нижча за ринок), а також серійний номер, що не має відношення до України: зверніть увагу на перші дві літери серійника. Однак, навіть Айфони з інших країн можуть не мати прив’язки до оператора, тому вам потрібно перевірити все вручну. Визначити залочений iPhone дуже легко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Перевірте iPhone по IMEI через спеціальний сервіс , що видасть всю необхідну інформацію.
  • Вставте свою сім-картку: якщо побачите напис «SIM-картка недійсна» або «Activation Required», це означає, що Айфон покладено під оператора .

До речі, купити залочений Айфон в офіційних українських магазинах неможливо.

Як визначити залочений айфон

Незважаючи на два попередні способи, дізнатися, чи залочений Айфон чи ні , дуже легко. Для цього вам навіть не потрібно вставляти в нього сім-карту.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Натисніть «Основні», а потім – «Про цей пристрій».
  • Подивіться у рядок «Блокування оператором»: якщо в ньому зазначено «SIM без обмежень», то можна зі спокійною душею купувати цей смартфон — він точно працюватиме з вашою сімкою.

Крім того, розлочений iPhone швидко знаходить SIM-карту (якщо, звичайно, ви правильно її вставили) без помилок. До речі, навіть якщо вона з’являється, і iPhone не бачить сім-карту , ймовірно, перед вами все ж таки не залочений iPhone, але у нього є деякі проблеми.

Чи можна розлочити Айфон

Один мій знайомий вирішив ризикнути та купити залочений Айфон на свій страх та ризик та спробувати ним користуватися. У нього було два варіанти: скористатися апаратною розлочкою або ж звернутися в сервіс для розблокування. Ось що це означає.

  • Апаратна розлочка Айфона передбачає використання перехідника Turbo SIM, в який встановлюється сімка оператора України. Це мікросхема, яка підходить для будь-якого оператора — вона допомагає оминути обмеження. Вона має недоліки: наприклад, часто пропадає сигнал.
  • Інший спосіб – офіційна відв’язка від оператора . У цьому випадку вам також доведеться звернутися до сервісного центру або зробити це самостійно через сайт-посередник. Робити це не вручну не варто: краще довіритися професіоналам, щоб не втратити гроші. Ваш iPhone буде внесено до списку розлочених пристроїв і заборона буде знята. Перевірити можливість зняття блокування можна на сторінці Apple .

Обидві процедури в 2022 досить недорогі: вдалося знайти і перший, і другий спосіб за 2000 грн, хоча, кажуть, можуть взяти і більше в залежності від оператора, під якого залочений iPhone. Наприклад, мій товариш 7 років тому платив за цю послугу майже 5 тисяч гривень, проте iPhone все одно вийшов дешевше, ніж в офіційному роздробі .

Безумовно, це чудовий спосіб заощадити на покупці iPhone , але потрібно бути готовим витратитися на розблокування. Найчастіше це і справді виходить дешевше, ніж покупка нового смартфона. В основному, такі iPhone не мають інших недоліків і справно працюватимуть. 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024