Що таке заблокований iPhone під оператора

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Звернули увагу, що у 2022 році ціни на iPhone помітно впали? Можна купити модель, що сподобалася, за непристойно низькою ціною, правда, після першого включення з’ясовується, що з сім-картою вашого оператора iPhone несумісний: саме з цієї причини необхідно перевіряти працездатність iPhone при покупці, щоб потім не залишитися ні з чим. Блокування мобільного оператора — одна з найпоширеніших проблем при покупці iPhone. Сьогодні розповімо про те, що таке залочений Айфон , чи варто його купувати, навіть якщо він продається майже задарма.

Реклама

Що таке залочений Айфон

У деяких країнах Apple продає iPhone не просто так у магазинах, а виключно з контрактом мереж мобільного оператора, що іноді виявляється вигіднішим і для покупця, і для самого продавця. Щоправда, при цьому смартфони можуть працювати виключно з сім-картою одного оператора, тому користувач отримує найновіший пристрій за привабливою ціною, але з обмеженням у роботі зв’язку та своєрідним розстроченням: платити доводиться не лише за тариф, а й за сам iPhone. Як ви зрозуміли, залочений iPhone коштує дешевше, але сам тарифний план дешевим не назвеш – у багатьох країнах ціни на зв’язок сильно “кусаються”.

В Україну залочені Айфони завозяться з інших країн приватними особами для подальшого перепродажу. Їх відрізняє низька ціна (як правило, сильно нижча за ринок), а також серійний номер, що не має відношення до України: зверніть увагу на перші дві літери серійника. Однак, навіть Айфони з інших країн можуть не мати прив’язки до оператора, тому вам потрібно перевірити все вручну. Визначити залочений iPhone дуже легко.

  • Перевірте iPhone по IMEI через спеціальний сервіс , що видасть всю необхідну інформацію.
  • Вставте свою сім-картку: якщо побачите напис «SIM-картка недійсна» або «Activation Required», це означає, що Айфон покладено під оператора .

До речі, купити залочений Айфон в офіційних українських магазинах неможливо.

Як визначити залочений айфон

Незважаючи на два попередні способи, дізнатися, чи залочений Айфон чи ні , дуже легко. Для цього вам навіть не потрібно вставляти в нього сім-карту.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Натисніть «Основні», а потім – «Про цей пристрій».
  • Подивіться у рядок «Блокування оператором»: якщо в ньому зазначено «SIM без обмежень», то можна зі спокійною душею купувати цей смартфон — він точно працюватиме з вашою сімкою.

Крім того, розлочений iPhone швидко знаходить SIM-карту (якщо, звичайно, ви правильно її вставили) без помилок. До речі, навіть якщо вона з’являється, і iPhone не бачить сім-карту , ймовірно, перед вами все ж таки не залочений iPhone, але у нього є деякі проблеми.

Чи можна розлочити Айфон

Один мій знайомий вирішив ризикнути та купити залочений Айфон на свій страх та ризик та спробувати ним користуватися. У нього було два варіанти: скористатися апаратною розлочкою або ж звернутися в сервіс для розблокування. Ось що це означає.

  • Апаратна розлочка Айфона передбачає використання перехідника Turbo SIM, в який встановлюється сімка оператора України. Це мікросхема, яка підходить для будь-якого оператора — вона допомагає оминути обмеження. Вона має недоліки: наприклад, часто пропадає сигнал.
  • Інший спосіб – офіційна відв’язка від оператора . У цьому випадку вам також доведеться звернутися до сервісного центру або зробити це самостійно через сайт-посередник. Робити це не вручну не варто: краще довіритися професіоналам, щоб не втратити гроші. Ваш iPhone буде внесено до списку розлочених пристроїв і заборона буде знята. Перевірити можливість зняття блокування можна на сторінці Apple .

Обидві процедури в 2022 досить недорогі: вдалося знайти і перший, і другий спосіб за 2000 грн, хоча, кажуть, можуть взяти і більше в залежності від оператора, під якого залочений iPhone. Наприклад, мій товариш 7 років тому платив за цю послугу майже 5 тисяч гривень, проте iPhone все одно вийшов дешевше, ніж в офіційному роздробі .

Безумовно, це чудовий спосіб заощадити на покупці iPhone , але потрібно бути готовим витратитися на розблокування. Найчастіше це і справді виходить дешевше, ніж покупка нового смартфона. В основному, такі iPhone не мають інших недоліків і справно працюватимуть. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ