Названо нові функції AirPods в iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Презентуючи нову версію операційної системи, Купертіно зосередилися на своїх найпопулярніших пристроях: iPhone, iPad і Мак. Аксесуарам було приділено мінімум часу, а Apple TV взагалі оминули. Але пройти повз AirPods у компанії не змогли. Для них була розроблена абсолютно нова функція під назвою Personalized Spatial Audio . Якщо в Apple цим обмежилися, було б дивно, адже AirPods — навушники, що найбільше продаються TWS у світі, і користувачі хочуть бачити щось нове і для них.

Деякі нововведення в компанії просто не розкривали. У першій бета-версії виявилося, що налаштування AirPods були перенесені в зручніше місце, і операційна система навчилася визначати оригінальність навушників , що підключаються . Чи тепер видати підробку за оригінал більше не вийде? Давайте подивимося, як працюють усі ці функції.

Як відрізнити AirPods від підробки

Для використання нових функцій для AirPods необхідно встановити на ваш iPhone iOS 16. Так як операційна система зараз існує тільки у вигляді бета-версії для розробників, не радимо цього робити. Але якщо ви все ж таки вирішили, що час для встановлення iOS 16 прийшов, то обов’язково створюйте резервні копії, щоб не втратити дані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше, що впадає у вічі після встановлення нової операційної системи, що налаштування AirPods тепер знаходяться на головному екрані програми «Налаштування» прямо під вашим ім’ям. Це, безумовно, значно зручніше, ніж раніше. Щоб потрапити в них на старих версіях iOS, треба було зайти в Bluetooth, знайти там ваші навушники та натисканням на кнопку «i» перейти до параметрів.

Зовсім не Apple way. Тепер у Купертіно все зробили зручно та логічно. Більше налаштувань, коротший шлях до них. Коли AirPods не підключені до Айфона, банер з навушниками, природно, не відображається.

Наступний момент порадує користувачів, які купують навушники з рук або у неперевірених магазинах. Тепер під час спроби підключити до Айфона підроблені навушники система видаватиме повідомлення: «Не вдається встановити справжність Apple AirPods. Ви все одно хочете підключитись?». Наразі шахраї не зможуть видавати підробки за оригінальний товар. Швидше за все, через якийсь час виробники реплік зможуть обійти цей момент. Але сподіватимемося, що це станеться не скоро.

AirPods – просторове аудіо

Персоналізоване просторове аудіо – нова функція для AirPods. За допомогою камери True Depth, яка використовується для Face ID, iPhone будує 3D модель вашого обличчя та вуха і підганяє стереоефект у навушниках під ваші персональні дані. Це має збільшити ефект просторового аудіо під час прослуховування музики або перегляду відео.

Налаштування персонального просторового аудіо здійснюється при першому підключенні навушників до iPhone з iOS 16. Система просить відсканувати обличчя і окремо ліве та праве вухо. Після побудови карти голови система підбере оптимальний звук для навушників, щоб ефект просторового аудіо був максимальним.

Користувачі, які протестували цю функцію, повідомляють, що на AirPods Max зміна просторового аудіо не відчувається. Багато хто просить окремий перемикач, щоб зробити висновки щодо ефективності нововведення. Швидше за все, найбільший ефект досягається при використанні Personalized Spatial Audio із навушниками AirPods Pro.

Нова функція доступна для таких пристроїв:

  • AirPods 3
  • AirPods Pro
  • AirPods Макс

Майте на увазі, що для налаштування необхідний iPhone, який підтримує технологію Face ID. Якщо ви плануєте зробити налаштування на iPad Pro, то зазнайте невдачі. В Айпади новацію не завезли. Окремим моментом слід виділити те, що Apple гарантує коректну роботу лише з власними сервісами Apple Music та Apple TV+ . Так у компанії намагаються непомітно підсадити нас на свої передплати.

Сподіватимемося, що в Купертіно не зупиняться і продовжуватимуть радувати користувачів навушників AirPods прикольними функціями. Просторове аудіо дійсно надавало музиці обсягу, а якщо його вдасться налаштувати під конкретні вуха, то ефект має здивувати навіть вимогливого слухача.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.