Статті

Названі основні відмінності між Windows 10 та Windows 11

Share

Вже всі чули про вихід нової версії ОС Windows 11, також багато хто чув про її недоліки та недоробки. Насправді, десь так і є, але це не проблема, бо вона лише нещодавно вийшла, якщо почекати трохи часу, то всі нюанси будуть усунені та виправлені. Незважаючи на велику кількість критики у бік Windows 11, ми вирішили розповісти про переваги даної операційної системи, а порівнювати будемо з вже звичною Windows 10.

Інтерфейс

Враховуючи, що попередні версії вже виглядають недостатньо сучасними, розробники вирішили всі свої нові ідеї втілити у Windows 11 та змінити багато моментів. Ось наприклад, кнопка “Пуск” вже знаходиться посередині, а не зліва як раніше. До цього потрібно звикнути, але виглядає гарно. Крім того, самі функції цієї кнопки стали кращими та кориснішими. Цікаво, що віджети у цій версії можна підлаштовувати під себе та свої бажання. Чим не перевага?

Продуктивність

Ця версія ОС буде зручна тим, хто постійно працює за ПК та використовує безліч програм. Вони будуть працювати швидше і краще, одночасно ОС забиратиме ресурси з тих програм, які зараз не потрібно і перенаправляти їх на використовувані. Та й загалом Windows 11 менше ресурсозатратності, ніж попередня його версія. Щодо магазину Microsoft Store – він стане популярнішим, ніж раніше. Його теж не залишили поза увагою та усунули недоліки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимоги до системи

Хтось скаже, що це є недолік, але питання спірне. Якщо у вас не дуже швидкий комп’ютер, ви не встановите Windows 11 просто вимоги не дадуть це зробити. Але з іншого боку, для чого вам така нова операційна система, адже й сам ПК не зможе нормально працювати. Windows 11 призначений для більш менш потужних моделей. Це однозначно перевага, адже чим менше пристроїв користуються, тим краще робота і більша підтримка.

Безпека

Безперечним плюсом є безпека цієї версії. Розробники подбали, щоб користувачі ще менше боялися різних атак хакерів. Для цього вимогою є наявність криптопроцесора ТРМ 2.0. Він є на всіх сучасних моделях із гарною материнською платою. Чудово, що про такі речі справді подбали розробники, адже для користувачів важливо, щоб їхні дані були у безпеці.

Додатки на Android

Ну і остання на сьогодні перевага – програми Android. Тепер, щоб запустити їх, не потрібно додаткових маніпуляцій та встановлення програм. У Windows 11 із цих проблем не виникне жодних.

Отже, мінуси в Windows 11 теж є, про них постійно говорять, але над ними так само постійно працюють. Зрозумійте, ця версія призначена для сучасних швидких ноутбуків та комп’ютерів. Якщо у вас старий пристрій, не думайте встановлювати його. Ви відразу побачите зміни в роботі ПК не на краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024

    Чому Apple та Samsung не поспішають впроваджувати швидку зарядку

    У світі технологій, що постійно розвивається, для смартфонів дебати навколо швидкої зарядки посіли центральне місце,…

    15.05.2024

    Windows 11 запише всі дії користувача

    Операційна система Windows 11 тепер записуватиме всі дії користувача. Нову функцію додали в налаштування у…

    15.05.2024