Статті

Названі типові помилки при виборі нового смартфона

Share
Час читання: 4 хв.

Усі ми, більшою чи меншою мірою, залежимо від стереотипів, нав’язаних суспільством. Впливають вони на нас і купуючи новий смартфон. Щоб уникнути помилок, які найчастіше трапляються при виборі гаджета і не затьмарити радість від покупки, прочитайте нашу статтю. У ній ми зібрали типові помилки людей, які в майбутньому призводять до розчарування пристроєм.

Помилка 1. Купівля флагманських моделей, не аналізуючи їх

При випуску флагманських моделей найчастіше працює маркетинг. Відомі компанії люблять завищувати ціни на такі моделі. Менш відомі бренди, флагманський рівень смартфони цінуватимуть дещо нижче, щоб привернути увагу покупців. Тому враховуйте це при виборі.

Також флагмани іноді бувають вузько спрямовані. Тому Ви можете отримати апарат, який не відповідає Вашим запитам. Наприклад, гарний ігровий смартфон Black Shark має посередні можливості камери.

Звичайно є моделі, які мають широкий спектр можливостей і хороші у всьому, але ціни на них будуть вищими за флагманські смартфони середнього рівня. У будь-якому випадку, зверніть увагу на характеристики моделі, а потім вже думайте, коштує вона витрачених грошей чи ні.

Помилка 2. Надмірно роздута статусність iPhone

Цей стереотип дозволяє компанії Apple заробляти зайві гроші. Адже для людей, які сліпо вірять усьому, що їм кажуть інші, iPhone залишаються найкращими серед смартфонів.

На сьогодні це не так. Продукція не встигає за конкурентом в ОС Android. Технології останніх вирвалися наперед. Посудіть самі – OLED-матриці у Apple-продукції з’явилися нещодавно, частота оновлення кадрів досі не вища за 60 Гц, хоча у пристроях на Android давно використовується частота 120 Гц навіть у середньому ціновому сегменті. До недоліків можна віднести і закриту операційну систему iOS, яка обмежує своїх користувачів із встановлення сторонніх програм.

Ускладнений обмін даними з іншими пристроями також не можна назвати плюсом.

Користувачі, які звикли до пристроїв Apple, кажуть, що користуватися ними дуже просто та зручно. Але ми вважаємо, що це справа звички і, якщо Ви в минулому користувалися ОС Android, то Вам теж доведеться звикати і спочатку дратуватися. Тому радимо Вам придивитися до телефонів на Android, адже за такі гроші, як коштує iPhone, можна отримати сучасний багатофункціональний пристрій із новими технологіями та масою можливостей.

Помилка 3. Купувати нові моделі першими після презентації

Цей розділ ми присвячуємо тим користувачам смартфонів, які дуже люблять купувати гаджети, що тільки-но з’явилися у продажу. Вони заздалегідь цікавляться виходом новинок, чекають на них.

Не варто поспішати. Тому що виробники спочатку після презентації новинки ще дотягують модель і виправляють виявлені помилки. Так роблять усе, і це нормально. Тому, якщо Вам таки хочеться купити новинку, то зачекайте хоча б пару місяців. За цей період слід прочитати відгуки людей, які побігли та одразу купили цей телефон. Можливо, Вам взагалі відпаде бажання його купувати, і Ви оберете якусь іншу модель.

В іншому випадку Ви можете спостерігати, як на Вашому новому апараті виправляють помилки розробники.

Помилка 4. «Вестись» на рекламу

Реклама – це маркетинговий хід, який коштує виробнику грошей. Тому чим більше буде розкручено телефон, тим дорожче він буде коштувати. Ви бажаєте переплачувати за рекламу?

Крім цього, зазвичай рекламують моделі, які мають не дуже хороші характеристики, або дорогі моделі з великим набором функцій, які не розраховані на середній бюджет.

Щоб вибрати хороший смартфон із таким функціоналом, який необхідний саме вам, потрібно витратити трохи більше часу. Поцікавтеся телефонами, що пропонуються на ринку, порівняйте їх характеристики і виберіть те, що задовольнятиме Ваші потреби.

Помилка 5. Слухати продавців-консультантів та вибирати смартфони на основі їхніх рекомендацій

Ми не рекомендуємо слухати консультантів у магазинах з технікою, тому що вони необ’єктивні. Як правило, їм платять відсоток від продажу певних моделей або певних брендів, тому вони нав’язують саме цей товар.

Ваша поінформованість у цьому питанні буде найкращим для вас орієнтиром. Тому поцікавтеся заздалегідь смартфонами, визначте собі приблизну вартість того, що купуватимете. Так Ви зможете відкинути зайве і прийти в магазин, вже маючи картину в голові.

Як варіант можна послухати думку експертів про телефони або користувачів з досвідом. Таких оглядів на YouTube вистачає. Вам розкажуть все докладно і порівняють можливості моделей, якщо Вам самому ліньки шукати інформацію.

Помилка 6. Не вибирати смартфон під свої потреби

Вибирайте модель смартфона, виходячи з ваших потреб. Іноді буває, що людина купить потужний пристрій, який довго тримає зарядку, а камера в ньому не має значення. І тут починається невдоволення. Адже користувач хотів найбільше робити якісні знімки.

Радимо перед покупкою виділити, які характеристики у Вас у пріоритеті, а потім вибирати смартфон виходячи з цього. Також слід почитати, що говорять професіонали про ту чи іншу модель, погуглити інформацію в Інтернеті.

Помилка 7. Не беріть до уваги відсутність підтримки телефону деякими виробниками.

Компанії, що з’явилися на ринку телефонів, можуть не надавати підтримки своїм пристроям. Це стосується маловідомих брендів.
Вам би, ймовірно, не хотілося мати смартфон без регулярних оновлень системи, адже з часом Ви відчуватимете обмежені можливості пристрою.

Підтримка включає оновлення функцій системи до актуальних на сьогоднішній день версій. Те саме стосується антивірусних програм. Також виробники оновлюють ОС, додаючи нові налаштування для Вашої зручності.
Тому ми і не рекомендуємо Вам купувати смартфони маловідомих брендів, тому що вони не підтримують своїх моделей після їх випуску. Також необхідні деталі для заміни, при поломці телефону Ви можете не знайти на ринку.

На противагу, відомі та з досвідом бренди, навпаки, довго підтримують застарілі моделі, регулярно надсилаючи оновлення. Наприклад, наприкінці минулого року Xiaomi презентував нову оболонку, яку отримають також і не нові моделі.

Помилка 8. Купівля пристрою у кредит

Ми вважаємо, що краще вибрати новий гаджет серед моделей, вартість яких Ви можете собі дозволити чим купувати його в кредит. Тому що смартфон, за час виплати, стане точно не актуальним на ринку, Ви можете захотіти вже новий телефон, а ще доведеться сплачувати за цей. Тому що кредити дають строком навіть на 2 роки.

Ще гірше, якщо смартфон зламається, розіб’ється, або його поцуплять. Доведеться терміново купувати новий та ще й виплачувати старий телефон.

Якщо Вам потрібно терміново купити новий пристрій, а інших варіантів для оплати немає, то виберіть хоча б магазини, де запропонують оплату частинами, або безпроцентний кредит. Так Ви зможете заощадити частину коштів.

Висновок

Висновок з цієї статті напрошується такий – щоб купити гаджет, яким Ви будете з радістю користуватися, необхідно поцікавитися цим питанням раніше – прочитати характеристики, порівняти моделі різних брендів, вивчити ціни і почитати відгуки користувачів. Вибирайте пристрій з тим функціоналом, який потрібно індивідуально і не женіть за статусом.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024