Статті

Відомо, чому потрібно вимикати з розетки всі зарядні пристрої

Share
Час читання: 2 хв.

Пристрої, які потрібно заряджати, є зараз у всіх. Йдеться про телефони та ноутбуки. Так як зарядні пристрої використовуються постійно, їх не всі вимикають з розетки навіть коли вони не потрібні. Так чинити не правильно, а чому ми сьогодні розповімо в статті.

Ну по-перше, зарядний пристрій, що постійно включений в розетку швидше зламається. Тому є кілька причин. Провід може пошкодити хто-небудь, чи це тварини, діти, чи ви самі. На нього можна ненароком щось покласти або затиснути десь. Тварини люблять такі речі гризти та грати. А для дітей включені зарядки взагалі небезпечні, адже малюк може її взяти до рота, а це електрика. Окрім цього, у будинку можуть бути перепади напруги, це теж погано впливає на всю техніку.

Друга причина завжди вимикати зарядні пристрої – можливість займання. Таких випадків справді мало, але вони існують. У квартирі може бути розетка поганої якості, або сам шнур із блоком не оригінальні, а дешеві, незрозумілого виробника. Все це підвищує ризик виникнення пожежі. Уявіть, що ви будете на виході. Думаємо, не варто так ризикувати, тому візьміть звичку вимикати все, що вам тимчасово не потрібно.

Та й остання причина – споживання електрики. Зрозуміло, якщо зарядний пристрій просто увімкнено, то ви не помітите, що на лічильнику показники значно більші, ніж завжди, але все одно ви заплатите за електроенергію, яку навіть не використовували. Якщо вам здається, що це все нісенітниця, то торкніться зарядки ноутбука або смартфона, вона буде трохи тепла, а це означає, що струм проходить і гріє пристрій.

Отже, щоб не виникли проблеми, зарядка не вийшла з ладу, а зайві засоби не витрачалися на електрику, завжди вимикайте кабель із розетки. Згодом це увійде у звичку, а ви навіть не помічатимете, як це робите механічно.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Власники iPhone 16 знайшли унікальний спосіб як його покращити

    Користувачі нових айфонів в мережі діляться цікавим лайфхаком — вони використовують звичайні шкарпетки для своїх…

    24.09.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra протестували у Geekbench

    Нещодавно були проведені перші тести нового смартфона Samsung Galaxy S25 Ultra, результати яких виявилися несподіваними.…

    24.09.2024

    Новий Motorola Razr 50s офіційно представлений

    Компанія Motorola у червні цього року представила моделі Razr 50 та Razr 50 Ultra. Тепер…

    24.09.2024

    Вибух навушників Samsung призвів до втрати слуху у дівчини

    На одному з форумів південнокорейської компанії Samsung з’явився незвичний пост зі скаргою. 24-річний чоловік розповів,…

    24.09.2024

    AirPods Pro 2 отримали новий режим в бета-оновленні iOS 18.1

    Apple почала активно тестувати режим слухового апарату на iOS-пристроях. Як повідомляють джерела, цей режим було…

    24.09.2024

    Експерт порадив користувачам Android обов’язково встановлювати антивірус

    IT-експерт рекомендує встановлювати антивіруси на смартфони з відкритими операційними системами, такими як Android і Linux,…

    24.09.2024