Статті

Як позбутися настирливої ​​реклами в мобільних додатках

Share
Час читання: 2 хв.

Відразу варто застерегти, що не всю рекламу можна відключити. Наприклад, у безкоштовних програмах, завантажених з Google Play, можливість деактивації банерів та інших повідомлень відсутня. Вихід із цієї ситуації лише один — купити платну версію софту, якщо вона існує, і позбутися цим настирливих пропозицій.

Існують варіанти відключення реклами за рахунок отримання root-доступу до пристрою, але це не той випадок, коли варто ризикувати безпекою свого смартфона. Просто тому, що, відключивши рекламу, можна отримати масу серйозніших проблем — від збоїв у роботі деяких функцій та додатків до появи вірусів. І такий вихід із ситуації не рекомендується.

Реклама у ПЗ

Коли мова заходить про рекламу, інтегровану безпосередньо в програмне забезпечення смартфона, то тут є два варіанти – або це фішка гаджета (наприклад, фірмової оболонки MIUI для деяких пристроїв Xiaomi або Flyme на продуктах Meizu), або ви могли поставити собі неофіційну прошивку і отримати тему. самим рекламу. І якщо із «заводською» рекламою, вбудованою в пристрій, зробити нічого не можна (крім його заміни на інше), то прибрати несанкціоновані банери з неофіційної прошивки можна її заміною на офіційну.

Реклама у додатках

Якщо ви не бажаєте купувати платні версії програм, позбавлені реклами, а також хочете позбутися нав’язливих повідомлень у браузері та інших програмах, то можна використовувати сторонні рішення. Наприклад, поставити AdGuard або NetGuard, а також будь-який інший подібний софт. Головне, щоб обране вами рішення не вимагало root-доступу, інакше можуть бути проблеми.

Реклама у браузері

Позбутися реклами в мобільних браузерах також легко, як зробити це в десктопних версіях – досить просто встановити популярні блокувальники реклами типу AdBlock або uBlock і налаштувати їх так, як вам потрібно. Це врятує від непотрібної та настирливої ​​інформації.

Реклама через віруси

Трапляється, що реклама починає демонструватися в смартфоні через те, що на пристрої з’явилися віруси. Щоб позбавитися їх, варто просканувати гаджет програмами-антивірусами і дозволити їм видалити підозрілий софт, який не викликає довіри і у вас. Потім краще перевірити реєстр за допомогою CCleaner або CleanMaster, почистити кеш та перезавантажити смартфон.

Крім того, намагаючись позбавитися реклами на смартфоні, не забудьте перевірити налаштування телефону і відключити непотрібні вам повідомлення, прибрати дозволи у зайвих програм і відключити push-повідомлення браузера, якщо вони у вас активні. Перерахованих методів — якогось одного чи поєднання кількох — здебільшого достатньо видалення небажаної реклами.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

View Comments

  • Adguard російська. Недоречно зараз рекламувати рашистські продукти.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    5 несподіваних фактів про Wi-Fi роутер, які вас здивують

    Wi-Fi роутер зараз є майже в кожному домі, і він став таким же звичним пристроєм,…

    24.09.2024

    Свіжі фотографії демонструють оновлення дизайну Galaxy S25 Ultra

    Популярний інсайдер Ice Universe поділився новими деталями про дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra, який може…

    24.09.2024

    Перші покупці iPhone 16 Pro розповіли про реальні проблеми смартфона

    Перші користувачі iPhone 16 Pro виявили проблеми з чутливістю сенсорного екрану. Багато з них повідомляють,…

    24.09.2024

    Названо найбільш продаваний смартфон у першій половині 2024 року

    Дослідницька компанія Omdia опублікувала рейтинг найпопулярніших смартфонів у світі, що відображає сучасні тенденції на ринку…

    24.09.2024

    Новий керамічний екран не врятував iPhone 16 від вразливості до падінь

    Останні моделі iPhone 16 від Apple отримали новий матеріал Ceramic Shield другого покоління, який, за…

    24.09.2024

    Apple готує редизайн Mac mini: ось усі деталі

    Наступного місяця Apple планує почати перехід Mac на нові чіпи M4, і однією з найочікуваніших…

    24.09.2024