Як позбутися настирливої ​​реклами в мобільних додатках

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Відразу варто застерегти, що не всю рекламу можна відключити. Наприклад, у безкоштовних програмах, завантажених з Google Play, можливість деактивації банерів та інших повідомлень відсутня. Вихід із цієї ситуації лише один — купити платну версію софту, якщо вона існує, і позбутися цим настирливих пропозицій.

Реклама

Існують варіанти відключення реклами за рахунок отримання root-доступу до пристрою, але це не той випадок, коли варто ризикувати безпекою свого смартфона. Просто тому, що, відключивши рекламу, можна отримати масу серйозніших проблем — від збоїв у роботі деяких функцій та додатків до появи вірусів. І такий вихід із ситуації не рекомендується.

Реклама у ПЗ

Коли мова заходить про рекламу, інтегровану безпосередньо в програмне забезпечення смартфона, то тут є два варіанти – або це фішка гаджета (наприклад, фірмової оболонки MIUI для деяких пристроїв Xiaomi або Flyme на продуктах Meizu), або ви могли поставити собі неофіційну прошивку і отримати тему. самим рекламу. І якщо із «заводською» рекламою, вбудованою в пристрій, зробити нічого не можна (крім його заміни на інше), то прибрати несанкціоновані банери з неофіційної прошивки можна її заміною на офіційну.

Реклама у додатках

Якщо ви не бажаєте купувати платні версії програм, позбавлені реклами, а також хочете позбутися нав’язливих повідомлень у браузері та інших програмах, то можна використовувати сторонні рішення. Наприклад, поставити AdGuard або NetGuard, а також будь-який інший подібний софт. Головне, щоб обране вами рішення не вимагало root-доступу, інакше можуть бути проблеми.

Реклама у браузері

Позбутися реклами в мобільних браузерах також легко, як зробити це в десктопних версіях – досить просто встановити популярні блокувальники реклами типу AdBlock або uBlock і налаштувати їх так, як вам потрібно. Це врятує від непотрібної та настирливої ​​інформації.

Реклама через віруси

Трапляється, що реклама починає демонструватися в смартфоні через те, що на пристрої з’явилися віруси. Щоб позбавитися їх, варто просканувати гаджет програмами-антивірусами і дозволити їм видалити підозрілий софт, який не викликає довіри і у вас. Потім краще перевірити реєстр за допомогою CCleaner або CleanMaster, почистити кеш та перезавантажити смартфон.

Крім того, намагаючись позбавитися реклами на смартфоні, не забудьте перевірити налаштування телефону і відключити непотрібні вам повідомлення, прибрати дозволи у зайвих програм і відключити push-повідомлення браузера, якщо вони у вас активні. Перерахованих методів — якогось одного чи поєднання кількох — здебільшого достатньо видалення небажаної реклами.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ