Як правильно замінити термопасту в ноутбуці, якщо ви вирішили зробити це самостійно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через погану або стару термопасту ноутбук може перегріватися. Замінити у своїй її можна й у домашніх умовах. Про те, як це зробити, – у статті.

Термопасту рекомендується міняти раз на рік, зазначає автор. Пов’язано це з тим, що згодом вона псується та підсихає. Внаслідок цього система охолодження ноутбука починає працювати вже не так ефективно, як раніше, і пристрій може навіть перегріватися.

Як самостійно правильно замінити термопасту? Насамперед, необхідно бути впевненим, що в ноутбуці використовується саме термопаста, а не термопрокладка, наголошує користувач. Якщо ж замінити термопрокладку на термопасту, це може негативно позначитися на роботі лептопа.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для заміни термопасти знадобиться кілька інструментів. Це власне термопаста (автор рекомендує брати тюбик невеликого об’єму), викрутки (для відкриття корпусу – зазвичай потрібна плоска або маленька хрестоподібна), інструкція з розбирання (саме для вашої моделі ноутбука), ватяна паличка, змочена у спирті, та сухі серветки.

При розборі ноутбука необхідно спочатку оцінити стан термопасти. Якщо вона за консистенцією схожа з зубною пастою і покриває рівномірно всю поверхню процесора, то замінювати її не потрібно.

Заміна знадобиться, якщо термопаста висохла або нанесена нерівномірно.

Після того як ви зняли корпус ноутбука, потрібно дістати з матплати кулер і різні елементи, які охолоджують. Вони прикріплюються до процесора з допомогою гвинтів. Знімати їх слід відповідно до номерів, причому починаючи з більшого.

Потім потрібно прибрати за допомогою сухої серветки залишки термопасти та видалити стару термопасту. Далі слід взяти ватну паличку, змочити її у спирті та протерти їй всю поверхню процесора.

Коли спирт висохне, потрібно взяти нову термопасту та помістити невелику її краплю у центр процесора. Автор попереджає: не треба вичавлювати пасту на всю поверхню пристрою або на радіатор.

Коли термопаста буде нанесена, необхідно поставити на місце радіатор і притиснути його. Далі залишається знову закрутити гвинти (але вже з меншого номера), встановити кулер, зібрати корпус.

Вся робота, за словами користувача, займе трохи більше 10 хвилин. Головне – робити все акуратно і слідувати інструкції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.