Як продовжити життя смартфона? Топ-6 правил

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У середньому смартфон живе від одного року до двох. Найчастіше причина зміни або ремонту мобільного гаджета – це розбитий дисплей, слабкий акумулятор, пошкодження роз’єму для заряджання і т.і.

Реклама

Існують прості правила, які продовжують життя будь-якого смартфона:

1. Захист дисплея. Найдорожча у ремонті деталь смартфона – дисплей. Його заміна та сам новий дисплей зазвичай обходиться у 30% вартості самого смартфона. Все просто – купіть та встановіть захисне скло та чохол або захисну кришку на корпус. Це дозволить знизити ризик розбитого дисплея та заощадить гроші, адже поміняти захисне скло в рази дешевше.

2. Захист корпусу. Будь-який чохол у рази підвищує термін служби смартфона. Тим більше, на будь-який смартфон продається величезна кількість різних чохлів на будь-який смак. Це не тільки захист від подряпин та сколів, а й стильний аксесуар.

3. Заряджати правильно. Для правильної роботи акумулятора рекомендується користуватися лише оригінальним зарядним пристроєм. Заряджати в діапазоні від 20% до 90-95%, але хоча б раз на тиждень повністю розряджати батарея. До речі, залишати смартфон на зарядці на всю ніч – погана звичка. Так, смартфон припиняє заряджатися, коли досяг 100%. Але враховуючи, що багато програм продовжують працювати і тоді, коли ним не користуються, виходить, що гаджет постійно заряджається на 1-2%. Таким чином, акумулятор швидше вийде з ладу.

Також для безпечного заряджання смартфона необхідно знімати чохол, щоб уникнути перегріву батареї і в жодному разі не класти його під подушку або залишати на сонці. Під час заряджання смартфона не варто використовувати його. Це також призводить до більшого зношування акумулятора.

4. Налаштування екрана. Бажано, стежити за підсвічуванням екрана – робити підсвічування темнішим у приміщенні. Або можна увімкнути автоматичний режим налаштування яскравості дисплея. Щоб дисплей довше залишався таким же яскравим як при покупці – рідше користуйтеся ним при яскравому сонці, адже пікселі мають властивість ставати тьмянішими.

5. Антивірус. Використовуйте антивірус для захисту програмного забезпечення. Він захистить ваш смартфон від шкідливих програм та різних платних підписок на сторонні сайти в інтернеті.

6. Чистота. Значно продовжить життя смартфона догляд за ним, адже часто причиною зміни цього гаджета – погана чутність при розмові. Обов’язково слідкуйте за чистотою динаміків та мікрофона. Почистити їх можна самому – акуратно прочистити решітку динаміка зубочисткою, або завантажити спеціальний додаток для прочистки динаміків.

Найголовніше, смартфоном потрібно користуватися акуратно, тоді він прослужить довго і навіть встигне набриднути. А це вже привід придбати нову.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ