Названо п’ять причин встановлювати всі оновлення на iPhone

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Оновлення iOS – це велика лотерея. Ніколи наперед не знаєш, наскільки вдалим виявиться черговий апдейт. Причому неважливо, що це оновлення чи дрібний патч, випущений для виправлення незначних недоробок. І той, і інший може геть-чисто зіпсувати враження від пристрою, зламавши ті чи інші його механізми. Згадайте, скільки разів ви чули про акумулятори, що швидко розряджаються після установки чергової версії iOS або перебої в роботі бездротових мереж. Загалом приємного мало. Але оновлюватись все одно варто. На це є 5 причин.

Реклама

Проблеми та вразливості iOS

Причина перша. Це виправлення. Кожна нова версія iOS, незалежно від того, який номер вона має, містить у собі купу виправлень. Причому це не лише баг-фікси, а й латки для серйозних вразливостей. Зазвичай Apple про це не пише в патчноутах, а виносить інформацію про усунення проломів у системі безпеки в окремий розділ у себе на сайті . Можете почитати, якщо цікаво.

Звичайно, компанія не пише безпосередньо, на що впливала та чи інша вразливість, називаючи їх кодовими іменами. Проте більшість уразливостей справді дуже небезпечні. Через них на ваш iPhone сторонні можуть навіть завантажити шкідливі файли, не запитавши вашого дозволу. Ви навіть не знатимете, що на смартфон щось потрапило. Ви просто зайдете на будь-який сайт і він автоматично підвантажить необхідний компонент для стеження або збору даних про вас.

Повільно працює Айфон. Що робити

Друга причина – це підвищення швидкодії. Так-так, як не дивно, але оновлення не уповільнюють ваші пристрої, а лише розганяють їх. Ми неодноразово переконувалися у цьому за результатами тестів. У переважній більшості випадків кожна нова версія iOS призводить до підвищення швидкості роботи. Смартфони, навіть найстаріші, починають запускати програми та виконати інші процеси швидше, ніж до оновлення.

Як не дивно, але багато хто в це не вірить, і цілком обґрунтовано. Їхні iPhone після оновлень дійсно починають працювати гірше, гальмують і витрачають на запуск звичних додатків більше часу. Це відбувається не так. Основна причина такої поведінки смартфона – знос акумулятора. Зайдіть у «Параметри» — «Акумулятор» — «Стан акумулятора» та перевірте, чи не впала його ємність. Якщо показник залишкової ємності наближається до 80%, справа у ньому.

Нові функції iOS

Третя причина – нові функції. Майже кожне оновлення iOS несе дуже корисні нововведення. Навіть якщо на перший погляд вони не виглядають такими вже значущими, за фактом вони все одно підвищують загальний рівень комфорту при взаємодії з пристроєм. Все це дрібниці, але вони мають дуже велику цінність. Без них наші iPhone не були б наполовину такими зручними, як зараз. Візьміть хоч вбудований Шазам, хоч рекомендації щодо відходу до сну, хоч відстеження стану акумулятора.

Адже є й далеко не дрібні функції, а цілком великі і знакові. Це і заповіт облікового запису iCloud, і можливість приховати адресу електронної пошти, та інструмент «Фокус», який дозволяє налаштувати кілька профілів для роботи з пристроєм вдома, на роботі або в дитячому режимі. Загалом нові функції, які з’являються в iOS протягом усього року, — це велика цінність, якої не можна нехтувати.

Не встановлюється програма з App Store

Четверта причина – це сумісність із додатками. Як не дивно, але багато розробників намагаються адаптувати свій софт лише під нові версії iOS. Вони це роблять із кількох причин. По-перше, більшість користувачів таки оновлюються, а значить, аудиторія старих версій ОС незабаром незмінно знизиться. А, по-друге, на нових збірках iOS самі програми працюють краще. Адже Apple постійно оптимізує свою платформу, і розробникам вигідно оновлювати свій софт.

Звичайно, найбільш поширені програми на зразок WhatsApp і Телеграм підтримують максимально широке число версій iOS. Все-таки ними користуються люди, які володіють різними моделями iPhone, у тому числі тими, які вже й самі не оновлюються. Проте більшість вимогливих до ресурсів програм і більше ігор досить швидко починають вимагати останню версію ОС. Тож зважайте на це.

Нові емодзі

П’ята причина – емодзі. Чорт забирай, я не жартую. З кожним новим оновленням Apple додає в iOS нові мордочки, причому більшість з них настільки круті, що хочеться буквально використовувати їх усі. Не подумайте, що я божевільний. Але тепер стало прийнято спілкуватися не просто словами, але ще й стікерами, і емодзі. Шкода тільки, стікери можна відправити не у всіх месенджерах, а ось емодзі взагалі у всіх.

Емодзі стало так багато, що тепер ними стало без проблем висловити свої почуття, ставлення до сказаного співрозмовником або описати якусь ситуацію з життя. І для цього необов’язково вивчати мову дешифрування. Ваш співрозмовник — звичайно, якщо він не зовсім бумер — зрозуміє вас без особливих зусиль. А ще з емодзі можна просто попсикалюватися, відправляючи вже зовсім крипові варіанти. Загалом, це круто та дуже зручно. Використовуйте.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ