Названо причини, чому перед сном краще вимикати інтернет на смартфоні

Швидше за все, у більшості власників смартфонів щовечора проходить по тому самому плану, а саме, перед сном ви ставите смартфон на зарядку, не вимкнувши на ньому ні Wi-Fi, ні мобільний інтернет. Також можлива нагода, що ви не ставите всю ніч заряджатися смартфон, оскільки ви усвідомлюєте негативні наслідки від такої зарядки, а ось інтернет на смартфоні ви не вимикаєте, оскільки не бачите в цьому сенсу. Сьогодні спробую вас запевнити в тому, що краще вимикати інтернет як мобільний, так і Wi-Fi та назву три причини цього.

Оновлення ОС та додатків

Як відомо, у більшості випадків (якщо у вас такі налаштування) оновлення для ОС та програм приходять тоді, коли смартфоном не користуються і коли він заряджається. Так ось, отримувати, серед перших, оновлення на свій пристрій не найкраща ідея, оскільки вони насичені багами, які виправлятимуть ще протягом декількох місяців.

Краще почекати та завантажити оновлення тоді, коли воно буде менш проблематичним. Тому, виключаючи інтернет на смартфоні, ви вбережете себе та свій пристрій від несподіваних поломок та очікувань виправлень.

Трафік наше все

Хоча ми й живемо у 2022 році, але це не скасовує той факт, що мобільний інтернет в Україні не з дешевих і якого зазвичай замало для активного користування інтернетом. Виключаючи мобільний інтернет на смартфоні, ви вбережете себе від непередбачуваних витрат тарифних ГБ, які в більшості випадків будуть витрачені на завантаження оновлень.

Економія заряду

Остання причина, чому рекомендується вимикати інтернет на ніч, це економія автономності вашого смартфона, особливо якщо смартфон у вас «не першої свіжості». Ви вже напевно чули про те, що мобільна мережа 4G неймовірно виснажує акумулятор (удвічі більше за Wi-Fi), тому краще вимикати інтернет повністю і вранці прокидатися з мінімальними втратами акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.