Як заощадити заряд батареї у смартфоні: головні міфи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Незважаючи на те, що смартфони вже давно поширені, досі існує безліч міфів, пов’язаних з ними. Часто можна почути помилки щодо правил заряджання акумуляторів. Багато користувачів прагнуть продовжити термін служби пристроїв, а також зробити їх використання безпечнішим. Як тільки в новинах з’являється чергове повідомлення про те, що батарея телефону вибухнула, з’являються нові міфи про те, як правильно їх використовувати і заряджати.

Реклама

Головні міфи

Щоб робота батареї проходила в штатному режимі, важливо знати, як поширені міфи, так і правила, які варто дотримуватися кожного власника смартфона.

1. Щоб батарея не зіпсувалася раніше, ніж закінчиться її термін служби, доведеться користуватися лише фірмовим кабелем та зарядним пристроєм.

Це твердження не відповідає дійсності. Але цей міф має підстави. Справа в тому, що не всі товари відповідають вимогам якості.

Дешевий кабель та зарядний пристрій не підходять такому виду батареї за своїми технічними характеристиками. І тут справді їх використання небезпечне і піде на користь. Але твердження неправильне щодо якісної продукції.

Тому, якщо технічних умов дотримано, роз’єми підходять, можна використовувати кабель і зарядний від смартфона однієї фірми для заряджання апарату інший. Не варто гнатися за дешевизною продукції. Сумнівний блок живлення може призвести до пожежі або ураження струмом через апарат, що заряджається.

2. Акумуляторам потрібно “розгойдування”.

Це твердження залишилося ще з часів використання старих моделей. Твердження правильне для тих типів акумуляторів, які застосовувалися на той час. Так для нікельметалгідридних та нікелькадмієвих батарей це твердження було актуальним. Потрібно кілька разів повністю розрядити і зарядити акумулятор, щоб сформувати його оптимальну ємність.

Сьогодні в смартфонах використовуються літій-іонні або літій-полімерні батареї. Вони вже цього не потребують. Але, важливо пам’ятати, що ємність знижується через природну деградацію приладу, яка відбувається протягом 3-5 років.

Навпаки, сучасні акумулятори не рекомендується повністю розряджати, краще підтримувати середні показники.

3. Використання технології швидкого заряджання негативно позначається на батареї.

Це твердження відповідає істині. Справа в тому, що процес автоматично контролюється. Як тільки рівень заряду досягає позначки 50%, швидкість заряджання падає до мінімальних значень.

4. Використання програм у фоновому режимі швидше зношує акумулятор.

Насправді, програма в цьому режимі заморожується, щоб можна було швидше розбудити його при зверненні до нього, не використовуючи зайву енергію на його повторний запуск.

Корисні рекомендації

Але виділяють рекомендації, які дозволять більш економічно використовувати батарею і не заряджати її занадто часто.

1. Сильно зношують акумулятор активні GPS, Bluetooth та WiFi.

У стані активності ці модулі постійно встановлюють зв’язок. Слід зазначити, що сильно витрачають енергію в тому випадку, якщо сигнал слабкий. На встановлення зв’язку витрачається більше енергії. Якщо в конкретний момент GPS не потрібен, його слід вимкнути (як інші).

2. Віброрежим витрачає більше енергії.

Справа в тому, що для оповіщення додатково запускається вібромотор.

3. Уникати екстремальних температур.

Це стосується як знижених, і підвищених показників. Слід зазначити, що спека навіть негативніше впливає на стан акумулятора, ніж холод.

4. Оптимізувати налаштування.

Краще включити режим економії енергії, відключити повідомлення та оновлення у тих програм, якими не так часто користуються, і вони не потрібні постійно.

Висновок на тему

Намагайтеся дотримуватися рекомендацій професіоналів і не звертати увагу на міфи. Так ви збережете свій пристрій надовго. Успіхів!

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ