5 функцій режиму польоту, про які не знають багато користувачів

Режим польоту дозволяє відключити всі можливості бездротової передачі даних на телефоні. Ця функція корисна при перельотах, проте їй можна знайти і інші застосування.

Розповідаємо про 5 корисних, але неочевидних функцій режиму польоту в телефоні.

Виправлення проблем з мережею

Якщо телефон перестав ловити мережу або бездротове з’єднання стало нестабільним, потрібно перезавантажити всі модулі бездротового зв’язку на телефоні (Wi-Fi, Bluetooth і т.д.). Зазвичай перезавантаження модулів здійснюється повним перезавантаженням телефону.

Однак цей спосіб довгий, особливо на пристроях, які вже довгий час знаходяться в експлуатації. Простіше включити режим польоту, а потім знову вимкнути. Перезавантаження всіх модулів відбудеться автоматично і за кілька секунд.

Для більш швидкої зарядки

Режим польоту обмежує функції, які може виконувати телефон. Відсутність дзвінків, повідомлень та інтернет-з’єднання дозволить смартфону зарядитися набагато швидше, оскільки пристрій буде менш завантажений. Чим менше процесів (навіть фонових) запущено на телефоні, тим швидше буде заряджатися акумулятор.

Економія заряду батареї

Один з поширених способів заощадити заряд батареї – це включення режиму польоту. Він відключає стільниковий зв’язок, Wi-Fi, Bluetooth і GPS, тому заряд батареї витрачається повільніше. Режим польоту може також допомогти заощадити заряд в дорозі.

Якщо телефон не може знайти стабільне з’єднання з вишками стільникового зв’язку, він буде витрачати більше енергії, намагаючись це зробити. Режим польоту відключає можливість з’єднання, тому акумулятор буде розряджатися повільніше.

Включення режим польоту на ніч

Включений режим польоту в нічний час має відразу декілька переваг:

  • Захищає користувача від дзвінків і онлайн-повідомлень, які можуть його розбудити. Повідомлення від офлайн-додатків (наприклад, дзвінок будильника) будуть як і раніше працювати.
  • За ніч телефон може сильно розрядитися. Режим польоту відключає всі основні функції, які витрачають заряд.
  • Якщо телефон заряджається вночі, режим польоту дозволить йому зарядитися швидше.

Захист від дзвінків

Небажані дзвінки можуть наздогнати користувача в найбільш невідповідний момент. Включений режим польоту відключить мобільний зв’язок, а значить шахраї або рекламні дзвінки більше не будуть проблемою. З іншого боку, користувач не буде доступний ні для кого з абонентів, тому не варто включати режим польоту, якщо очікуєте важливий дзвінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.