Названо ризики при покупці смартфона на Aliexpress

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом все більше людей вважають за краще купувати смартфони на Аліекспрес. І не дивно. Адже там вибір набагато більший, та й за ціною вони значно дешевші, ніж у магазинах міста. Але наскільки безпечною є така покупка і з якими ризиками може зіткнутися покупець? Про це ми зараз і поговоримо.

Основні ризики при покупці смартфона на Аліекспрес

1. Відсутня глобальна прошивка

Спочатку смартфони, представлені на Аліекспрес, призначалися для місцевого китайського ринку. Вони підтримують лише китайську та англійську мови, у них відсутній Google Play, а також встановлені різні непотрібні програми китайською мовою. Відповідно, придбавши такий телефон у користувача не буде можливості встановити необхідні йому програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зробити: під час вибору смартфона уважно читайте опис до нього. В описі має бути зазначено про наявність глобальної прошивки. Якщо такої інформації немає, варто пошукати телефон у іншого продавця. До того ж, завжди звертайте увагу на вартість. Смартфони без глобальної прошивки завжди коштують дешевше.

2. Смартфони від невідомих китайських брендів

Купуючи смартфон від відомого виробника Samsung, Apple, Xiaomi та інших, ви можете бути впевнені в його надійності, працездатності та заявлених характеристиках. Купівля смартфона від невідомого китайського виробника завжди пов’язана із ризиком. Наприклад, може бути відсутній сервіс Google Play, меню може бути з кострубатим російським перекладом, характеристики в описі можуть значно відрізнятися від реальних (наприклад, в описі може бути зазначено, що камера має роздільну здатність 48 МП, а насправді може виявитися – 12 МП), також у смартфоні можуть бути встановлені китайські програми, які не можна видалити та інші недоліки.

Як зробити: купуйте тільки пристрої від відомих брендів, які офіційно продаються в салонах мобільного зв’язку вашого міста.

3. Відновлені смартфони преміум сегмента

На Аліекспрес можна навіть зустріти у продажу Айфон 8 або інший флагманський оригінальний смартфон із глобальною прошивкою всього за 8-10 тисяч. Але якщо уважно почитати опис, можна дізнатися, що телефон не новий, а відновлений. Тобто це пристрої, які були повернуті продавцю за гарантією. А після ремонту продавець знову виставив їх на продаж. Купувати такі смартфони ризиковано, тому що немає жодної гарантії, що після ремонту у нього знову щось не зламається.

Як зробити: уважно читайте опис і завжди звертайте увагу на ціну. Смартфони преміум сегмента не можуть коштувати дешево.

4. Проблеми із гарантією

Купуючи смартфон у магазині свого міста, ви отримуєте гарантію терміном, як правило, на 1 рік. Протягом цього терміну, у разі поломки, ви можете звернутися до сервісного центру, де вам безкоштовно усунуть поломку. Купуючи телефон на Аліекспрес, вам ніхто гарантії не дасть. Її доведеться купувати за додаткову оплату. Але й таку можливість надають не усі продавці. В результаті, якщо телефон зламається, ремонтувати його доведеться за свій рахунок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.