Користувачі назвали найголовніші функції смартфонів

Основними проблемами сучасних мобільних телефонів, як і раніше, залишаються короткий час автономної роботи та недостатній обсяг внутрішньої пам’яті. І це навіть незважаючи на те, що виробники постійно впроваджують у пристрої нові і нові технології, що сприяють збільшенню обсягу сховища і заряду акумулятора. Адже запити користувачів у нашому сучасному світі стрімко зростають.

Те, що ще вчора вважалося нечуваною розкішшю, про яку багато хто навіть боявся мріяти, сьогодні є звичайною справою. Наприклад, швидкістю в кілька гігабайт на секунду та OLED-дисплеєм із частотою оновлення кадрів у 60 fps сьогодні вже нікого не здивуєш.

Якщо вивчити відгуки власників смартфонів, то можна зробити висновок, що виробники електронної техніки не завжди можуть задовольнити запити покупців. Однак незважаючи на велику кількість нововведень, головними, як і раніше, залишаються такі функції.

Дзвінки

Спочатку телефон створювався, щоб можна було дзвонити. І стільниковий зв’язок, як і раніше, є пріоритетною функцією. Хоча, звісно, ​​смартфон сьогодні купують далеко не лише для дзвінків.

Ось тут операторам мобільного зв’язку потрібно віддати належне, оскільки охоплення настільки величезне, що навіть у лісі, далеко від міста можна зателефонувати принаймні за номером 112. Тим більше, на початку літа 2019 року по всій країні було повністю скасовано роумінг. Тепер, на щастя, це страшне слово власники телефонів вже майже не чують.

Месенджери

Втім, все більше людей сьогодні воліє спілкуватися не за допомогою телефонних дзвінків, а за допомогою месенджерів, які дозволяють швидко і безкоштовно обмінюватися текстовими повідомленнями і навіть файлами, наприклад, відеороликами і зображеннями. Найбільш популярними месенджерами є Whatsapp, Viber, Telegram.

Інтернет

Смартфон без Інтернету можна порівняти з порожньою коробкою. Прослуховування музики, перегляд фільмів, спілкування в соцмережах, пошук потрібної інформації, онлайн-ігри – це неможливо без його величності Інтернету.

Камери

Лідери світового ринку смартфонів великий акцент ставлять на камери, якими обов’язково оснащуються ці пристрої. Фотографії, які можна створювати за допомогою цих камер, мають високу роздільну здатність. А якщо щось раптом навіть не сподобається, то завжди можна використовувати одну із вбудованих програм, які дозволять відредагувати та відретушувати знімок.

Навігація

Всього кілька десятиліть тому людині, яка приїхала до незнайомого міста, доводилося використовувати паперову карту та йти вулицями, звіряючи номери будівель. Зрозуміло, цей процес неможливо назвати зручним і простим. На щастя, зараз у цьому немає потреби. Адже встановлений у телефоні навігатор не дозволить заблукати. Примітно, що користуватися ним можна навіть без потреби підключатися до Інтернету. Головне заздалегідь завантажити карти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.