Названо 6 найкращих бюджетних 4K-моніторів 2021 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Фахівці веб-видання Tom’s Hardware представили добірку найякісніших моніторів з роздільною здатністю 4К.

Для того щоб отримати чітку картинку, необхідно в 2021 мати роздільну здатність монітора 4К, відзначають автори Tom’s Hardware. Наразі вже є ряд моделей, які дозволять насолоджуватися Ultra HD без великих витрат. Також необхідно звертати увагу, окрім ціни, на інші параметри при виборі 4К-монітора: на діагональ екрану (32 дюйми або менше – 27-28 дюймів), точність передачі кольорів, наявність HDR, різних портів, динаміків. Важливо визначитися і з призначенням монітора: для ігор (тоді має бути більш висока частота оновлення, Adaptive-Sync (AMD FreeSync або Nvidia G-Sync)), для перегляду фільмів та стандартних завдань (потрібна висока контрастність), професійної роботи з візуалом (точність кольоропередачі).

Звертаємо вашу увагу, що рейтинг складений журналістами закордонного видання з урахуванням моделей, що продаються в їх країні. Українські реалії можуть відрізнятись від представленої картини.

1. Samsung UR59C

Найкращий бюджетний 4K-монітор

Вартість: $399,99

Найкращий 32-дюймовий монітор з VA-панеллю. Ви отримаєте чудову якість зображення, високу контрастність, точні кольори, чіткий текст. Щоправда, для цього необхідне попереднє калібрування. Також цей монітор не підійде для якихось серйозних ігор, але з низькими налаштуваннями або в простих проектах разом із потужною відеокартою він надасть можливість насолоджуватися чіткою картинкою. Ще один мінус – відсутність портів USB.

2. Asus TUF Gaming VG289Q

Найкращий бюджетний 4K-монітор для ігор

Вартість: $315,99

Затримка введення тут більша, ніж у екранів із частотою оновлення 144 Гц, як і час відгуку. Однак цей варіант підійде для тих, хто хоче проходити ігри у чудовій якості з бюджетною відеокартою. Також модель відрізняється гарною якістю складання, забезпечує точну передачу кольору. Контрастність тут, щоправда, досить посередня.

3. LG 32UN500-W

Найкращий 32-дюймовий бюджетний 4K-монітор

Вартість: $346,99

Якщо ви вибираєте монітор 4К саме з 32 дюймами, то придивіться до цього. Має високу контрастність, точні кольори. Але через відсутність HDR зображення не вистачає яскравості. Тут є два вбудовані динаміки потужністю 5 Вт, а також AMD FreeSync для ігор. Загалом модель відрізняється гарною якістю складання.

4. Dell S2721QS

Найкращий 27-дюймовий бюджетний 4K-монітор

Вартість: $319,99

Якщо вам потрібен монітор з меншим дисплеєм, тобто є сенс розглянути цей. З ним ви отримаєте чітку та яскраву картинку, безліч корисних функцій для збільшення продуктивності в іграх. Наприклад, до нього можна підключити відразу кілька комп’ютерів і по черзі або одночасно працювати на них. Є спеціальна програма, яка дозволить відкалібрувати екран. Водночас слабкою стороною монітора є HDR: експерти помітили під час тестування помилки у режимі градацій сірого, а також відзначили тьмяність кольорів. Монітор не підходить для ігор через відсутність Adaptive-Sync.

5. HP U28

Найкращий бюджетний 4K-монітор для дизайнерів, фотографів тощо.

Вартість: $511,75

Відрізняється точним кольором, безліччю різних портів (у тому числі USB-C для ноутбуків) для підключення додаткових пристроїв. Є портретний режим, можливість регулювати висоту та кут повороту монітора. Щоправда, HDR тут слабенький.

6. Samsung 27-дюймовий S80UA

Найкращий бюджетний 4K-монітор з USB-C

Вартість: $399,99

Трохи дорожче за інші монітори, але якість зображення у нього чудова. Є можливість заряджати через нього ноутбуки, планшети тощо завдяки USB-C. Ще з роз’ємів тут представлені DisplayPort, HDMI, порт для гарнітури. На жаль, у нього немає вбудованих динаміків та не дуже якісний HDR.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.