Наскільки технологія NFC небезпечна для людей і чи варто нею користуватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сучасні моделі смартфонів оснащені технологією NFC (Near field communication), що дозволяє проводити безконтактну оплату у магазинах, розважальних закладах, громадських транспортних засобах, тощо. Дана технологія була розроблена відносно нещодавно, отже частина користувачів до неї ставляться із обережністю. Справа в тому, що для передачі даних за технологією NFC використовуються радіохвилі. Саме тому, зараз ми розберемось наскільки технологія NFC небезпечна для людей і чи варто нею користуватися.

Для початку розкажемо коротко про принцип роботи NFC. Для обробки та передачі даних за допомогою NFC, смартфони оснащуються плоскою котушкою. Аналогічні пристрої ви могли бачити на бірках у магазині, які видають писк при крадіжці. Коли магнітне поле проходить крізь магнітну котушку, утворюється електричний струм. Подібні магнітні поля дозволяють шифрувати дані для їх подальшої передачі та опрацювання.

Головною відмінністю NFC від інших технологій бездротової передачі інформації (таких, як Bluetooth або Wi-Fi) є невеликий радіус дії сигналу. Датчик здатний приймати дані на відстані не більше 20 см від відправляючого сигнал пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодо витрат, то технологія NFC споживає набагато менше електроенергії, ніж будь-який модуль мобільного зв’язку, а саме 15 мА. Той самий Bluetooth споживає біля 40 мА. Магнітне поле з настільки низькою потужністю не несе жодної небезпеки для здоров’я людини.

Також слід зазначити, що в той час як інші бездротові технології зазвичай працюють цілодобово, модуль NFC є активним лише тоді, коли смартфон знаходиться в розблокованому стані. Це дозволяє додатково захистити ваші платіжні дані від потрапляння до рук шахраїв.

Отже, особливості роботи та показники споживання енергії, а також радіус дії сигналу NFC, робить дану технологію безпечною для здоров’я. Тому використовуючи можливості безконтактної оплати, хвилюватись щодо стану здоров’я причин немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.