Статті

Експерт розповів, як захистити аккаунт в соцмережі від злому

Share

Пароль – один із способів захисту даних. Представник компанії Ezem Agency в блозі на vc.ru дав кілька порад про те, як правильно складати паролі і наскільки часто треба їх міняти.

Недавній збій в роботі соцмереж показав, що надійний пароль і взагалі питання безпеки особистих даних не можна недооцінювати. У зв’язку з цим автор перерахував кілька способів уберегти свої акаунти від злому.

  1. Регулярно міняти пароль . Стежити за тим, що відбувається з настройками безпеки у всіх соцмережах і додатках, неможливо. Тому фахівець радить вибрати найцінніші соціальні мережі, скласти графік зміни паролів (це може бути один раз в квартал, півроку, рік) і слідувати йому.
  1. Створювати непрості паролі . Експерт рекомендує придумати особливо складні для ресурсів, де зберігаються важливі дані. Однак поганою ідеєю буде використовувати пароль, в якому менше восьми символів, є повтори, “паролі-слова”. “Безглузді” паролі теж краще за інших: це можуть бути випадкові цифри, російські слова, набрані на англійській розкладці.
  1. Придумувати окремий пароль для кожного ресурсу . Наприклад, для кожної соціальної мережі.
  1. Використовувати менеджер паролів . Представник компанії попереджає, що якщо зберігати паролі де попало, то рано чи пізно про них дізнаються і інші люди. Найкраще використовувати ці сервіси: PassCamp, SolarWinds PassPortal, QuickPass, Bitwarden, Enpass, Keepass, Last Pass.
  1. Надійно зберігати майстер-пароль . Уразливість менеджера паролів – це той пароль, який потрібно вводити при вході в додаток. Рішення в цьому випадку – горокракс, або подвійний сліпий пароль. Необхідно розділити сам майстер-пароль на дві частини: одна буде зберігатися в менеджері паролів, а іншу ви будете запам’ятовувати. Сам пароль буде складатися з з’єднаних цих частин. Подібний спосіб створення пароля найкраще використовувати для додатка банку або аккаунта Instagram.
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Пароль
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024