Експерт розповів, як захистити аккаунт в соцмережі від злому

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пароль – один із способів захисту даних. Представник компанії Ezem Agency в блозі на vc.ru дав кілька порад про те, як правильно складати паролі і наскільки часто треба їх міняти.

Недавній збій в роботі соцмереж показав, що надійний пароль і взагалі питання безпеки особистих даних не можна недооцінювати. У зв’язку з цим автор перерахував кілька способів уберегти свої акаунти від злому.

  1. Регулярно міняти пароль . Стежити за тим, що відбувається з настройками безпеки у всіх соцмережах і додатках, неможливо. Тому фахівець радить вибрати найцінніші соціальні мережі, скласти графік зміни паролів (це може бути один раз в квартал, півроку, рік) і слідувати йому.
  1. Створювати непрості паролі . Експерт рекомендує придумати особливо складні для ресурсів, де зберігаються важливі дані. Однак поганою ідеєю буде використовувати пароль, в якому менше восьми символів, є повтори, “паролі-слова”. “Безглузді” паролі теж краще за інших: це можуть бути випадкові цифри, російські слова, набрані на англійській розкладці.
  1. Придумувати окремий пароль для кожного ресурсу . Наприклад, для кожної соціальної мережі.
  1. Використовувати менеджер паролів . Представник компанії попереджає, що якщо зберігати паролі де попало, то рано чи пізно про них дізнаються і інші люди. Найкраще використовувати ці сервіси: PassCamp, SolarWinds PassPortal, QuickPass, Bitwarden, Enpass, Keepass, Last Pass.
  1. Надійно зберігати майстер-пароль . Уразливість менеджера паролів – це той пароль, який потрібно вводити при вході в додаток. Рішення в цьому випадку – горокракс, або подвійний сліпий пароль. Необхідно розділити сам майстер-пароль на дві частини: одна буде зберігатися в менеджері паролів, а іншу ви будете запам’ятовувати. Сам пароль буде складатися з з’єднаних цих частин. Подібний спосіб створення пароля найкраще використовувати для додатка банку або аккаунта Instagram.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.