Як вас можуть обікрасти за допомогою NFC

Кожного дня зростають випадки крадіжок: шахраї не стоять на місці та удосконалюють свої злодійські схеми. Випадки крадіжки за допомогою СМС стали менш актуальними та ефективними, тому в хід пішла безконтактна оплата через NFC.

Схема така: спочатку вам дзвонять шахраї та вказують, що вони зі служби безпеки банку. Потім злодії залякують жертву тим, що її гроші з карти намагаються вкрасти. Псевдо служба безпеки не запитує про жодні паролі. Замість цього, шахраї називають реквізити своєї картки та пропонують прив’язати цей «безпечний» рахунок до смартфону (через Google Pay або Apple Pay). Далі шахрай намагається переконати людину за допомогою банкомату з NFC-зчитувачем і перекинути туди гроші.

Схема дієва, адже люди під впливом стресу не бачать підступу та підносять до банкомату свою карту. Жертви вірять, що вони переказують гроші собі, адже карта прив’язана до їх телефону. А після цього гроші моментально зникають з рахунків.

Аби захистити себе від шахраїв варто просто ігнорувати підозрілі дзвінки та повідомлення фінансового характеру. Якщо до вас надійшла підозріла інформація – звертайтеся безпосередньо в банк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.