Названо три способи збільшення автономності смартфона, без використання режиму енергозбереження

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз практично всі користуються смартфонами різних брендів та під різними операційними системами. Найчастіше, в Україні, можна зустріти смартфони під управлінням операційної системи Android і набагато рідше, під управлінням iOS. Хоча більшість смартфонів неймовірно сучасні та технологічні, їх всіх об’єднує одна єдина проблема, яка нервує практично всіх – автономність роботи, а саме коротка автономність роботи. Практично всі смартфони, без різниці за скільки вони були куплені, пропонують своїм користувачам в середньому 1 день автономної роботи, чого інколи недостатньо для комфортного користування. Зараз про автономність якраз і поговоримо, та буде названо три способи збільшення автономності смартфона, без використання режиму енергозбереження.

Спосіб 1. Темні кольори

Цілком очевидний спосіб і можливо багатьом відомий. Тут варто відмітити, що ефект від використання темних кольорів, а саме темні теми та темні робочі столи, добре помітні на смартфонах із Amoled дисплеями, оскільки тоді, працюють тільки чорні пікселі, для яких необхідно набагато менше енергії, ніж для світлих кольорів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спосіб 2. Анімація

В даному випадку зменшення анімації буде ефективним на тих смартфонах, де використовується оболонка Андроід із великою кількістю анімації (для прикладу MIUI).

Для цього вам необхідно перейти в режим розробника і знайти пункт “анімації”. Наступним кроком буде зменшення анімації до комфортного рівня, тобто до такого, коли ви майже не звертаєте увагу на зміну значків і тому подібного. Комфортним вважається х0,5 замість x1.

Спосіб 3. Синхронізація

Даний спосіб також дає суттєвий ефект і полягає він у вимкненні синхронізації в автоматичному режимі. У випадку вимкнення автосинхронізації, ваш смартфон перестане весь час обмінюватися інформацією із серверами додатків. На роботу вашого смартфона це не вплине негативно і вимкнення автосинхронізації не буде відчуватися, оскільки всі повідомлення та сповіщення будуть приходити так, як і зазвичай.

Щоб її вимкнути, необхідно перейти в налаштування смартфона та перейти в “управління обліковими записами”. Далі необхідно в списку акаунтів вимкнути автосинхронізацію.

Дані способи суттєво підвищать автономність вашого смартфона і приріст очікується на рівні 20-30%. Крім цього, ви також можете відмовитися від використання 4G, особливо тоді, коли вона у вас не найкраща, оскільки часті перепідключення між 3G та 4G суттєво зменшують автономність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.