Як зрозуміти, що телефон прослуховують: основні ознаки

Багато хто під час розмови по телефону стикаються з різними перешкодами. Зазвичай зв’язок спотворюється по нешкідливим причин, але існує кілька ознак, які говорять про те, що телефон можуть прослуховувати.

Про це розповів експерт Павло Мясоєдов.

Підвищена витрата батареї . Перша і головна ознака – підвищена витрата батареї. Як пояснив експерт, потрібно звертати увагу на швидку витрату батареї саме при здійсненні певних дій, наприклад, розмови по телефону або листування в месенджері.

Нагрівання телефону. Слід звернути увагу і на незвично гарячий телефон під час розмови, особливо якщо раніше подібного не траплялося. Справа в тому, що програми, які використовують кіберзлочинці, стають розумнішими. Вони включаються тільки в потрібні моменти і приховують своє постійна присутність на пристрої.

Витрата трафіку. Під час прослуховування збільшується витрата трафіку. Це особливо відчутно при спробах шпигувати за листуванням. Як пояснив експерт, через складність в розшифровці окремих повідомлень частіше записуються всі дії на екрані і згодом зловмисникам відправляється важкий відеоконтент.

Таргінг контент. Ще одна ознака того, що якесь із додатків прослуховує користувача – таргінг під розмови контент.

“Простими словами, ви бачите на екрані те, що ви недавно обговорювали з ким-небудь. Це може бути реклама або навіть повідомлення з невідомого номера”, – пояснив фахівець.

Якщо з’явилися підозри про прослуховування телефону, його варто відключити і звернутися в сервісний центр. Самостійні дії щодо захисту гаджета теж можливі, однак вони вимагають певних навичок: доведеться встановити додаткові програми, на зразок антивірусних, а в деяких випадках потрібна переустановка операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.