Чому експерти рекомендують відмовитися від Google Maps

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Думаю, не помилюся, якщо припущу, що ви користуєтеся картами Google. Це один з кращих навігаційних сервісів на сьогоднішній день, тому тут немає нічого дивного. Google Maps точні, фунціональном і гранично актуальні, тому що Google безперервно оновлює їх планомірно вносить необхідні зміни маршрутів і закладів. Однак, якщо вас хоч скільки-небудь турбує своя безпеку, Google Maps – це явно не ваш вибір. Про це прямо говорять навіть галузеві експерти.

Google безперервно відстежує вас, і в цьому їй допомагають саме карти. Google Maps фіксує всі ваші переміщення, виділяє регулярні маршрути, якими ви ходите або їздите, часто відвідувані місця, а також визначає ваш домашній і робочий адреси і багато-багато іншого.

Це потрібно для формування релевантної реклами. Знаючи, де ви буваєте, Google отримує можливість пропонувати вам тільки ту рекламу, яка для вас актуальна. Припустимо, я постійно ходжу в «Стрічку». Значить, реклама акцій і різних промо-пропозицій у цій торговельній мережі буде для мене актуально. А оскільки Google напевно бачить, де я буваю, то і з рекламою зазвичай не помиляється.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як подивитися в Google Maps, де ти бував

Ось, подивіться на скріншот нижче. Він якнайкраще характеризує те, що Google за вами стежить. Причому вона не особливо це приховує. Ви можете самі подивитися, що Google про вас знає, за цим посиланням . Там добре видно, де ви були. Причому ви вже й самі можете про це не пам’ятати, але Google зберігає всю інформацію.

На жаль, позбутися від стеження Google практично неможливо. Навіть якщо ви видалите Google Maps, компанія все одно зможе стежити за вами. Справа в тому, що сервіси Google Play використовують один з компонентів карт Google для забезпечення роботи служб геолокації. Так що, якщо у вас смартфон на Android, від стеження ви нікуди не подінетеся.

Втім, деякі експерти пропонують якщо не обдурити Google, то принаймні ввести її в оману. За словами колишнього розробника Google Maps Джека Мензела, який покинув компанію, це може зробити, надавши Google некоректні дані про себе: домашній і платіжний адреса, місце роботи і т.і.

Як обдурити Google

Зробити це можна в спеціальному розділі з настройками профілю:

  • Перейдіть за цим посиланням в свій профіль Google;
  • Пройдіть авторизацію зі своїм обліковим записом Google;
  • Виберіть розділи «Домашній» і «Робоча адреса;
  • Внесіть зміни, запровадивши ліві дані.

Я не впевнений, наскільки ефективною є методика підміни домашнього і робочого адрес, оскільки Google-то за фактом бачить, де ви насправді буваєте. Але, можливо, це якось збиває компанію з пантелику, тому що вона не може зрозуміти, чи буваєте ви в зазначених місцях насправді і чому смартфон цього не фіксує.

З цієї точки зору найбільш ефективним способом протистояти Google і її стеження буде перехід на пристрої Apple. Там ви напевно знайдете захист, незалежно від того, якими додатками будете користуватися. Apple побудувала таку систему безпеки для користувачів, що ні Google, ні будь-хто інший не зможе відстежити вас проти вашої волі. Ось і думай тепер, а чи такий хороший Android.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.