Статті

Вони серед нас: Вгадайте, які смартфони підробляють найчастіше?

Share

Я добре пам’ятаю, як ще років, напевно, 10 назад, були поширені китайські айфони з ТВ-антеною, двома або трьома сім-картами і іноді навіть зі знімною батареєю. Відрізнити їх від оригіналу було простіше простого – досить було просто включити екран, і все ставало зрозуміло. Приховати Android, перероблений під iOS, гальма і кривої переклад було неможливо. З тих пір вже багато води утекло і підробляти iPhone стало зовсім немодно. Інша справа, що тепер стали підробляти інші смартфони.

Аналітики CNBeta вивчили ринок і прийшли до висновку, що підробка смартфонів і раніше актуальна серед китайських виробників. Правда, по-перше, цим займаються не імениті бренди, а напівпідвальні закладу, а, по-друге, підробляють вони не iPhone, а в основному Android-смартфони. Так що поїхали!

Найбільшою популярністю у виробників клонів користуються смартфони Samsung. Вони займають до 34% всього ринку підробок. Друге місце займає Apple. На її частку припадає майже втричі менше – 13%. А на третьому рядку рейтингу розташувалися підроблені апарати Huawei, які займають 8%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є думка, що підроблені смартфони – це якийсь містечковий ринок, вплив якого не виходить за межі Китаю. Однак це не зовсім так. На тому ж АліЕкспресс продається ціла купа підробок на будь-який смак. Незважаючи на те що майданчик намагається боротися з продавцями фейків, їй не завжди це вдається.

Якщо ви відкриєте сайт AliExpress і заб’єте в пошуковому рядку Galaxy S21, то, перегорнувши всього 2 рядки, побачите з десяток-другий підроблених флагманів Samsung. Їх продавці навіть не соромляться використовувати оригінальну назву, як, наприклад, ось тут . Але найгірше, що майданчик сама просуває такі оголошення.

Непідготовленому користувачеві розібратися в тому, де підробка, а де ні, може бути не так-то просто. Як правило, на сторінках підроблених товарів, вказуються ті ж самі характеристики, що у оригінальних пристроїв ( ось вам приклад ). У кращому випадку ви побачите там не зовсім реалістичні рендери – від них і відштовхуйтеся.

Як відрізнити підроблений смартфон від оригіналу

Це реальні фото підробленого Galaxy S21

В реальності підробки, що видаються за оригінальні смартфони Samsung , виглядають зовсім інакше. У цьому можна переконатися, почитавши відгуки. Як не дивно, багато хто з цих товарів мають досить високі продажі і чимало відгуків з описом їхніх технічних і функціональних особливостей. Обов’язково почитайте їх, якщо побачите смартфон з неприродно низькою ціною і привабливою зовнішністю.

Іронічно, однак, що негативних відгуків про підробки майже немає. Чи то АліЕкспресс виступає заодно з їх продавцями і підчищає весь негатив, то покупці реально віддають собі звіт в тому, що саме вони купують, а тому не пред’являють до придбаним пристроїв особливих претензій. Все-таки 5-7 тисяч – не такі вже великі гроші.

Тим більше, що ви за них отримаєте. Всупереч опису, пропоновані пристрої не мають ні 16 ГБ оперативної пам’яті, ні 108-мегапіксельних камер, ні 100-ватної зарядки. Тому не ведіться, а зверніть свою увагу на що-небудь інше, оскільки варіантів цього іншого – маса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024