Вони серед нас: Вгадайте, які смартфони підробляють найчастіше?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Я добре пам’ятаю, як ще років, напевно, 10 назад, були поширені китайські айфони з ТВ-антеною, двома або трьома сім-картами і іноді навіть зі знімною батареєю. Відрізнити їх від оригіналу було простіше простого – досить було просто включити екран, і все ставало зрозуміло. Приховати Android, перероблений під iOS, гальма і кривої переклад було неможливо. З тих пір вже багато води утекло і підробляти iPhone стало зовсім немодно. Інша справа, що тепер стали підробляти інші смартфони.

Аналітики CNBeta вивчили ринок і прийшли до висновку, що підробка смартфонів і раніше актуальна серед китайських виробників. Правда, по-перше, цим займаються не імениті бренди, а напівпідвальні закладу, а, по-друге, підробляють вони не iPhone, а в основному Android-смартфони. Так що поїхали!

Найбільшою популярністю у виробників клонів користуються смартфони Samsung. Вони займають до 34% всього ринку підробок. Друге місце займає Apple. На її частку припадає майже втричі менше – 13%. А на третьому рядку рейтингу розташувалися підроблені апарати Huawei, які займають 8%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Є думка, що підроблені смартфони – це якийсь містечковий ринок, вплив якого не виходить за межі Китаю. Однак це не зовсім так. На тому ж АліЕкспресс продається ціла купа підробок на будь-який смак. Незважаючи на те що майданчик намагається боротися з продавцями фейків, їй не завжди це вдається.

Якщо ви відкриєте сайт AliExpress і заб’єте в пошуковому рядку Galaxy S21, то, перегорнувши всього 2 рядки, побачите з десяток-другий підроблених флагманів Samsung. Їх продавці навіть не соромляться використовувати оригінальну назву, як, наприклад, ось тут . Але найгірше, що майданчик сама просуває такі оголошення.

Непідготовленому користувачеві розібратися в тому, де підробка, а де ні, може бути не так-то просто. Як правило, на сторінках підроблених товарів, вказуються ті ж самі характеристики, що у оригінальних пристроїв ( ось вам приклад ). У кращому випадку ви побачите там не зовсім реалістичні рендери – від них і відштовхуйтеся.

Як відрізнити підроблений смартфон від оригіналу

Це реальні фото підробленого Galaxy S21

В реальності підробки, що видаються за оригінальні смартфони Samsung , виглядають зовсім інакше. У цьому можна переконатися, почитавши відгуки. Як не дивно, багато хто з цих товарів мають досить високі продажі і чимало відгуків з описом їхніх технічних і функціональних особливостей. Обов’язково почитайте їх, якщо побачите смартфон з неприродно низькою ціною і привабливою зовнішністю.

Іронічно, однак, що негативних відгуків про підробки майже немає. Чи то АліЕкспресс виступає заодно з їх продавцями і підчищає весь негатив, то покупці реально віддають собі звіт в тому, що саме вони купують, а тому не пред’являють до придбаним пристроїв особливих претензій. Все-таки 5-7 тисяч – не такі вже великі гроші.

Тим більше, що ви за них отримаєте. Всупереч опису, пропоновані пристрої не мають ні 16 ГБ оперативної пам’яті, ні 108-мегапіксельних камер, ні 100-ватної зарядки. Тому не ведіться, а зверніть свою увагу на що-небудь інше, оскільки варіантів цього іншого – маса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.